İspanya'da Filistin'e Destek İçin Genel Grev Yapılıyor

İspanya'da sendikalar, Filistin'deki duruma dikkat çekmek amacıyla genel grev düzenliyor. Hükümete acil eylem çağrısı yapılıyor.

İspanya'da Filistin'e Destek İçin Genel Grev Başlatıldı

İspanya'da 200'den fazla sendika ve sivil toplum kuruluşu, "Filistin'deki soykırıma ve işgale karşı" genel grev başlattı. Ülke genelinde yapılan grev, başkent Madrid, Barselona ve Bilbao gibi büyük şehirlerde gösterilere sahne olurken, üniversite öğrencileri de ders bırakma eylemi düzenlediklerini açıkladı.

Carmen Arnaiz'den Açıklama

Genel Emek Konfederasyonu'nun (CGT) Sosyal Faaliyetler Sekreteri Carmen Arnaiz, AA muhabirine verdiği demeçte, "İşçi sendikaları olarak yapabileceğimiz en büyük eylem genel grevdir ve bunu şu anda Filistinlilere destek amacıyla gerçekleştiriyoruz. Sembolik de olsa, bu eylemin anlamı çok büyük" dedi.

İspanya Hükümetine Acil Çağrı

Arnaiz, İspanya hükümetine, "İsrail'in yaptığı etnik temizliğin bir parçası olmaması için bu ülke ile diplomatik, ticari ve askeri ilişkileri acilen kesmelidir" mesajını verdi. "İsrail uluslararası hukuku ihlal ediyor ve soykırım yapıyor" diyen Arnaiz, hükümetin ilk eyleminin İsrail ile olan ilişkileri kesmek olması gerektiğini belirtti.

Dünya Genelinde Destek Eylemleri Gerekiyor

Filistin'e destek eylemlerinin dünya genelinde sürdürülmesi gerektiğini vurgulayan Arnaiz, "Binlerce sivilin ölmesi normalleşmemeli. Bunu durdurmak zorundayız" diye ekledi.

İfade Özgürlüğü ve Protesto Hakkı

Fransa, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerindeki Filistin destek gösterilerine getirilen yasakları "faşizm" olarak tanımlayan Arnaiz, bu durumun ifade özgürlüğü açısından büyük bir çelişki olduğunu belirtti. "Soykırıma karşı yapılan bir gösteriyi yasaklamak korkunç bir şey" diyerek bu tutumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

İspanya'da 200'den fazla sendika ve sivil toplum kuruluşunun (STK) çağrısıyla, "Filistin'deki soykırıma ve işgale karşı" başlığı altında 24 saatlik genel greve gidildi. Genel greve öncülük eden Genel Emek Konfederasyonunda (CGT) Sosyal Faaliyetler Sekreteri Carmen Arnaiz de AA muhabirine açıklama yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri