İsrail Askerleri Tarafından Öldürülen Vatandaşın Ailesi Ziyaret Edildi

Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin babası Didim'e geldi.

Ayşenur Ezgi Eygi Başka Bir Dünyaya Gitti

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından vurularak yaşamını yitiren Ayşenur Ezgi Eygi’nin babası Mehmet Suat Eygi, Aydın’ın Didim ilçesindeki evine geldi. Eygi, kızı Özden, torunları ve damadı ile birlikte Didim’in Altınkum Mahallesindeki evinde ailesiyle bir araya geldi.

Aileye Destek ve Taziye Ziyareti

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile sağlık ekipleri, bu zor süreçte aileye destek sağlamak amacıyla yanında bulundu. Mehmet Suat Eygi, gözyaşları içinde ayakta durmakta zorlanırken, kardeşi Yılmaz Eygi ve diğer yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Didim Kaymakamı'ndan Ziyaret

Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca da aileyi ziyaret ederek başsağlığı diledi. Bu ziyaret, ailenin acısını paylaşmak ve destek sağlamak amacıyla yapıldı.

İsrail Askerlerinin Şiddeti ve Eygi'nin Hayatı

Ayşenur Ezgi Eygi, barışçıl bir gösteri sırasında İsrail askerleri tarafından ateş açılarak, başından vurulmuş ve ağır yaralanmıştı. Filistinlilere destek amacıyla yapılan gösteriye katılan Eygi, Filistin’in işgaline karşı barışçıl yöntemlerle direniş gösteren Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi. Ne yazık ki, hastaneye kaldırılmasına rağmen tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır.

Yirminci Yıldönümü

Eygi'nin eylemleri, 2003 yılında Rachel Corrie adlı ABD vatandaşı aktivistin, benzer bir şekilde İsrail buldozeri tarafından ezilerek yaşamını yitirmesiyle aynı çizgide yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu olayla ilgili olarak, Eygi'nin öldürülmesini lanetleyerek, İsrail’in insanlık suçlarının uluslararası hukuk çerçevesinde hesabını vermesi için çabalayacaklarını dile getirmiştir.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin ABD'de yaşayan babası Mehmet Suat Eygi, Aydın'ın Didim ilçesindeki evine geldi. Ayakta durmakta güçlük çeken ve gözyaşı döken Eygi'yi kardeşi Yılmaz Eygi ve yakınları sakinleştirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin ABD'de yaşayan babası Mehmet Suat Eygi, Aydın'ın Didim ilçesindeki evine geldi. Ayakta durmakta güçlük çeken ve gözyaşı döken Eygi'yi kardeşi Yılmaz Eygi ve yakınları sakinleştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri