İsrail Ordusu Cenin ve Tulkerim'den Geri Çekildi: Büyük Yıkım Ardında Kaldı

İsrail ordusunun Cenin ve Tulkerim'deki 10 günlük saldırıları sonrası büyük yıkım meydana geldi. Çekilmelerinin ardından halk endişeli.

İsrail, Cenin ve Tulkerim'i Terk Etti

İsrail ordusu, Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin ve Tulkerim şehirleri ile çevresindeki mülteci kamplarına yönelik 10 günlük operasyonlarını tamamlayarak geri çekildi. Bu süre zarfında bölgede büyük yıkımlar oluştu.

Şiddetli Saldırılar ve Sonuçları

Filistin resmi ajansı WAFA tarafından bildirilen bilgilere göre, işgal güçlerinin gerçekleştirdiği saldırılar sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı. Cenin halkı, İsrail güçlerinin geri çekilmelerinin ardından, yeniden saldırı yapılacağı endişesini taşıdıklarını ifade etti.

Altyapı Tahribatı ve İletişim Kesintileri

Cenin'deki ana yollar, mülteci kampı ve kentin doğusunda bulunan mahallelerde altyapının ciddi şekilde hasar gördüğü bildiriliyor. İsrail iş makineleri, sürdürdükleri inşaat işleri sonrasında su, elektrik ve iletişim sistemlerini devre dışı bıraktı.

Devam Eden Karşılaşmalar ve Hayat Kayıpları

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail ordusu Cenin'den sonra Tulkerim'den de çekilerek, burada da yıkım bıraktı. 29 Ağustos'tan beri süren saldırılarda çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti. Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Cenin, Tulkerim, ve Tubas'taki saldırılarda toplamda 39 Filistinli yaşamını yitirdi.

Geçmiş Operasyonlar ve Geleceğe Dair Endişeler

İsrail, 28 Ağustos'ta başlattığı "Yaz Kampları" adını verdiği saldırı çerçevesinde, 2002 yılındaki 2. İntifada'dan bu yana en kapsamlı askeri operasyonları gerçekleştirdi. Bu süreçte, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te toplam 691 Filistinli'nin hayatını kaybettiği kaydedildi.

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kenti ve Cenin mülteci kampına yönelik 10 gündür süren saldırı ve baskınlar sonrasında, ardında büyük yıkım bırakarak geri çekildi. Cenin'deki yıkım drone ile görüntülendi.

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kenti ve Cenin mülteci kampına yönelik 10 gündür süren saldırı ve baskınlar sonrasında, ardında büyük yıkım bırakarak geri çekildi. Cenin'deki yıkım drone ile görüntülendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri