İTO Başkanı Avdagiç'ten Enflasyon Değerlendirmesi

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, enflasyonda yavaşlama ve kur politikalarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç'ten Enflasyon Değerlendirmesi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, aylık ortalama enflasyonun, şimdi itibarıyla yüzde 1-1,5 aralığında tutulması gereken bir döneme girdiğini açıkladı. Bu süreçte, özel sektör ve kamu iradesince belirlenen fiyat artışlarının ana trendle uyumlu olması önem taşıyor.

Enflasyondaki Yavaşlama

Avdagiç, İTO'nun yazılı açıklamasında, ülkenin dezenflasyon sürecinde kritik bir döneme girdiğini belirtti ve “Yeni süreçte, kamu iradesince belirlenen fiyatların, enflasyonun ana seyri üzerinde daha belirleyici olacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Kur Politikaları Üzerine Görüşler

Öte yandan Avdagiç, 2025 ve sonrası için kur politikalarının gerçekçi olmasının kritik bir öneme sahip olduğunu ifade etti: “Kur makasında açılan sıkıntıların devam edeceğini görüyoruz. İthalat talebindeki artış cari dengeye ilave riskler doğurabilir.”

Yatırımlara Dikkat!

Avdagiç, Türkiye’nin ikinci çeyrekte büyüme oranının %2,5 olarak gerçekleştiğini vurguladı. Yatırım harcamalarındaki düşüşün dikkatle izlenmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye hiçbir şartta büyüme dinamiklerinden feragat etmemeli.” dedi.

Global Çözüm Fırsatları

Son olarak, Batı ekonomilerindeki düşük faiz dönemlerinin Türkiye’ye olumlu katkıda bulunabileceğini belirten Avdagiç, “Düşük faiz oranları ve ekonomik aktivitedeki iyileşmeler, uygun maliyetli dış kaynak girişlerini artırabilir.” ifadesini kullandı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, kamunun fiyat artışlarına ve enflasyon trendlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri