İzmir Büyükşehir Belediyesi öğrencilere sürdürülebilirlik eğitimi veriyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menemen'de 2020 yılında devreye aldığı tıbbi atık sterilizasyon tesisi sayesinde şehirdeki tıbbi atıklar, lisanslı araçlarla doğrudan toplanarak evsel atık haline getiriliyor.

İzmir'de tıbbi atık sterilizasyon tesis 64'ü büyük hastane ve 27'si diyaliz merkezi olmak üzere 2.059 tıbbi tesisten her ay bir tonun üstünde tıbbi atık üreten tıbbi atıkları toplayıp bertaraf ediyor. Kontrollü olarak toplanan tıbbi atıklar tesiste sterilize edilerek evsel atık olarak sınıflandırılarak çevreye ve halk sağlığına zararsız hale getirilmektedir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tıbbi atık toplama ve yönetim sistemine entegre edilen buhar üretim ünitesi ile sterilizatör arasındaki enerji geri kazanım sistemi sayesinde, kondens geri dönüşüm operasyonlarının sayısını artıran ekipmanlarla İzmir'in doğal su kaynakları iyileştiriliyor.


İzBB İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı'nın işletilen tesis, iş sağlığı ve güvenliği bakımından yüksek standartlara sahip olup, başta ortaokul, ortaokul ve üniversite öğrencileri olmak kaydıyla talep üzerine öğrenci kabul etmektedir.

Son olarak İzmir Bilim Üniversitesi İZFEN Ortaokulu öğrencileri ve Naruldere Uğlu Üniversitesi lise öğrencilerinin ziyarette bulunan tesis, atık yönetimi konusunda farkındalık yaratmak, öğrenme sürecine katkıda bulunmak amacıyla teknik saha gezisi düzenlemek isteyen her okula açık. Çevresel sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda iyileştirme ve dönüşüm ise yerinde inceleniyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri