İzmir Dikili'de çevre katliamı: Vatandaşlar isyan etti

İzmir'in Dikili ilçesinde yapılan mandıra, çevreyi adeta katletti. İşte detaylar...

İzmir'in doğal cennetlerinden olan Dikili ilçesinde çevre katliamı endişe verici boyutlara ulaşıyor. Deniz kirliliği, özellikle mandıra atıklarının bölgeye zarar vermesiyle tırmanıyor. Bölge sakinleri, denizdeki kirliliğin ve kötü kokuların, mandıra atıklarının Kıratlı Deresi aracılığıyla denize ulaşmasıyla arttığını belirtiyor.

Bir süredir devam eden bu sorun, çevre sakinlerinin çabalarına rağmen çözüme kavuşturulamıyor. Dikili Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün yetersiz kaldığı gözlemleniyor. Mandıra yetkililerine yönelik yapılan denetimlerin bile, atıkların dereye boşaltılmaması için yapıldığı günlerde gerçekleştirilmesi, durumun ciddiyetini ortaya koyuyor.


Çevre sakinleri, artan kirlilik nedeniyle evlerinde oturamaz duruma geldiklerini ve sahil boyunca köpüklerin ve kötü kokuların yayıldığını dile getiriyor. Yetkililerden acil çözüm beklediklerini belirten çevre sakinleri, doğa katliamına sessiz kalmayacaklarını vurguluyorlar.

Mandıra yetkilileri tarafından yapılan denetimler sonrasında dahi atıkların dereye bırakılmaya devam etmesi, çevre sakinlerinin endişelerini arttırıyor. Bu nedenle, yetkililerin acil adımlar atarak doğal yaşamı korumak için gereken önlemleri alması gerekiyor. İzmir'in eşsiz doğal güzelliklerinin korunması, tüm toplumun ortak sorumluluğu olarak öne çıkıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri