İzmirli annelere ücretsiz ulaşım müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim öncesi vaatleri arasındaki Anne kartı uygulaması faaliyete geçecek mi? Anne Kartı uygulaması ile kaç binişlik kontör hakkı sağlanacak? İşte detaylar…

Anne kartı uygulaması ile 0-4 yaş arasında çocuğu bulunan annelere ulaşım araçları için 60 binişlik kontör tanımlanacak. 4-5 yaş aralığında bulunan çocuk sahibi anneler de 10 binişlik kontör avantajından faydalanmayı sürdürecekler. Başkan Tugay, ‘’Annelerin çocukları ile sosyal yaşam içerisinde bulunmaları için bu uygulamaları ile daha yaygın hale getireceğiz’’ diye belirtti.


İzmir Büyükşehir Belediye’sinden İzmirli Kadınlara Ulaşım Kolaylığı 

Belediye Başkanı Tugay’ın kampanya sürecindeki seçim vaatleri arasında bulunan Anne Kartı da uygulamaya girdi. Yeni uygulama ile birlikte 0-4 yaş arasındaki çocukları olan annelerin belediyeye bağlı ulaşım araçlarından ücretsiz olarak yararlanması sağlanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin uzman ekiplerince gerçekleşen incelemeler neticesinde destek almak uygun görülenlerin kartlarına çocukları yanlarında bulunuyorken kullanabilmesi için aylık olarak 60 binişlik kontör yüklenimine başlanıldı. 4-5 yaş arasındaki çocukları olan annelere sağlanan aylık 10 binişlik kartların da kullanımı devam etmiş olacak. Uygulama sayesinde annelerin çocukları ile sosyal yaşamda daha aktif olarak yer alması hedefleniyor. Ayın sonuna dek kontör yüklemelerinin tümünün yapılması bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, sosyal adaletin sağlanabilmesi için özellikle kadınlar ve çocukları ön planda tutan uygulamaları daha çok yaygın hale getireceklerini belirtti. ‘’Çocukların ve kadınların sosyal yaşam içerisinde daha çok bulunmalarına desteğimiz artacak’’ dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri