Karabük'te Argiope Lobata Türü Zehirli Örümcek Tespit Edildi

Karabük'te 100. Yıl Mahallesi'nde zehirli örümcek türü 'argiope lobata' bulundu. Uzmanlar, dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Karabük'te Zehirli Örümcek Bulundu

Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'ndeki bir sitede, zehirli örümcek türlerinden biri olan argiope lobata tespit edildi. Olay üzerine bölgedeki sakinler durumu itfaiyeye bildirdi.

İtfaiye Ekipleri Harekete Geçti

Karabük Belediyesi itfaiye ekipleri, çağrı üzerine siteye gelerek, bahçedeki örümceği dikkatli bir şekilde kavanoza aldı. Yapılan incelemelerde söz konusu örümceğin argiope lobata türüne ait olduğu belirlendi.

Uzman Görüşleri

Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi'nden Doç. Dr. Cumhur Güngöroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada bu örümcek türünün Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde görülmeye başlandığını belirtti. Güngöroğlu, argiope lobata türünün genellikle Akdeniz bölgesinde bulunduğunu ve ağlarını zikzak biçiminde ördüğünü ifade etti.

Elinde bulundurduğu özellikler hakkında bilgi veren Güngöroğlu, "Bu örümcekler oldukça iri yapılıdır. Erkekleri yaklaşık 6 santimetre, dişileri ise 25 santimetreye kadar ulaşabilir. Zehirli olmakla birlikte, insanlar için tehlike oluşturmazlar. Ancak bebekler, sağlık sorunu olan bireyler ve örümcek ısırığına hassas olan kişilerin dikkatli olmaları gerekmektedir," dedi.

Karabük'te zehirli örümceklerden "argiope lobata" türüne rastlandı.

Karabük'te zehirli örümceklerden "argiope lobata" türüne rastlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri