Karşıyaka'da coşkulu 19 Mayıs kutlaması!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Karşıyaka Belediyesi, Atatürk'ün izinde yürümek isteyen binlerce kişiyi hem kortej yürüyüşünde hem de Anıl Piyancı'nın müzik dolu gecesinde bir araya getirdi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Karşıyaka Belediyesi'nin tertip ettiği kutlama programı, binlerce yurttaşın katılımıyla gerçekleşen bir yürüyüşle start aldı. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, eşi Altan Ünsal ve Belediye Meclisi'nin değerli üyeleri de dahil olmak üzere, Türk Bayrakları'nı gururla taşıyan neşeli insan seli, belediye binasının önünden başlayarak Çarşı'ya doğru ilerledi. Karşıyaka Belediye Bandosu'nun marşlarıyla ritim bulan kortej, Anayasa Meydanı'na varırken, esnafın ve balkonlarından izleyen Karşıyakalıların alkışlarıyla moral buldu. Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, binlerce vatandaşın katılımıyla sevgi, saygı ve şükranla anıldı.

19 Mayıs Ruhu Anıl Piyancı'nın Konseriyle Zirvede: Karşıyaka'da Müzik ve Anma Dolu Bir Gece

19 Mayıs heyecanı, Anıl Piyancı'nın muhteşem konseriyle doruğa ulaştı. Anayasa Meydanı'ndaki sahneye çıkan yerel sanatçı, şarkılarıyla meydanı dolduran binlerce hayranını coşturdu. İçlerinde Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın da bulunduğu izleyiciler, eğitime ve aydınlık bir geleceğe adanmış Türkan Saylan'ı anma adına Piyancı'ya özel bir hediye sundu. Ünsal, sanatçının adına EÇEV'e yapılan bağışla bir öğrenciye burs imkanı sağlandığını açıkladı ve sanatçıya teşekkür belgesini iletti.

19 Mayıs kutlamalarının kalbi olan Anıl Piyancı'nın konseriyle, şehirdeki heyecan doruk noktasına ulaştı. Anayasa Meydanı'nda düzenlenen sahnede, Karşıyakalı müzisyenin seslendirdiği şarkılara, meydanı hıncahınç dolduran kalabalık hep bir ağızdan eşlik etti. Ayrıca, izleyiciler arasında bulunan Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, eğitim ve aydınlık yarınlara adanmış bir hayatın simgesi Türkan Saylan'ı anarak, sanatçı Piyancı'ya duygu dolu bir jest yaptı. Ünsal, sanatçı adına yapılan EÇEV bağışıyla bir öğrencinin eğitimine katkıda bulunduklarını açıkladı ve Piyancı'ya şükranlarını bir teşekkür belgesi ile sundu.


Karşıyaka'nın dört bir yanını saran bayram sevincinde, Başkan Ünsal tüm katılımcılara minnettarlığını ifade etti: "Bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin simgesi olan, Ulu Önderimiz Atatürk tarafından gençlere armağan edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı hepimize kutlu olsun. Tam 105 yıl önce bir vapur kalktı limandan… Hedef sadece Samsun değil, bir ülkenin bağımsızlığı ve bir halkın kurtuluşuydu aslında. Ülkemizin kaderini değiştiren Mustafa Kemal ve mücadele arkadaşları, umutlarını ve hayallerini de Anadolu’ya getirdi o vapurla. İnandılar ve başardılar! İşte bizler; o genç Cumhuriyet’in gerçek sahibi ve en büyük savunucularıyız. Bizler; Türkiye’nin geleceği ve Atatürk değerleri için durmadan, yorulmadan koşan Karşıyaka halkıyız. Bandırma Vapuru hiç durmadı! Sizlerin sayesinde, gelecek güzel günlere ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam ediyor. Karşıyakamızda her bayramı böylesine büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlayacak, Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyet değerlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri