Kırmızı bayram uygulamasına Bayraklı Belediyesi de katıldı

Engelli bireylerin kamusal alanlara erişimini kolaylaştırmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği 'kırmızı bayrak' projesine, Bayraklı Belediyesi de katıldı. Bu girişim, engelli vatandaşların toplumsal yaşama katılımlarını artırmayı hedefliyor.

Engelliler Haftası münasebetiyle Bayraklı Belediyesi'nin Sosyal İşler Müdürlüğü, engelli bireylerin toplum içindeki erişebilirliğini artırmaya yönelik çeşitli aktiviteler organize etti. İzmir'de ilk kez uygulamaya konulan ve kamusal mekanların engellilere uygunluğunu simgeleyen 'Kırmızı Bayrak' projesine Bayraklı Belediyesi de katıldı ve Engelliler Merkezi'ne iki yıldızlı bayrak verildi. Bu özel bayrak, bir törenle göndere çekildi. Ayrıca, engelli vatandaşların haklarına dair bir bilgilendirme semineri gerçekleştirildi. Belediye Başkanı İrfan Önal ve beraberindeki meclis üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Örnekköy Farkındalık Merkezi'ni ziyaret ederek, engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları engelleri bizzat deneyimleme fırsatı buldu.

Engelli vatandaşların toplum içindeki haklarına ve yaşadıkları güçlüklere ışık tutmak amacıyla Osmangazi Konferans Salonu'nda bir seminer düzenlendi. Bu etkinlikte, engellilere yönelik erişilebilirlik, iş hayatına katılım, vergi indirimleri ve eğitim olanakları gibi konularda bilgilendirme yapıldı.


Kırmızı Bayrak Göndere Çıktı

Seminer sonrasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı Kırmızı Bayrak, Bayraklı Belediyesi Engelliler Merkezi'nde düzenlenen bir törenle Başkan Önal ve engelli bireylerin de katılımıyla göndere çekildi.

Engellilik Deneyimi Yaşandı

Ayrıca, Engelliler Haftası boyunca düzenlenen etkinliklerde, Başkan Önal ve meclis üyeleri, engellilerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi Örnekköy Engelliler Farkındalık Merkezi'ni ziyaret etti. Merkezde, engellilik deneyimini simgeleyen tekerlekli sandalye labirenti, karanlık oda ve kabartmalı tablo sergisi gibi aktivitelerle engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları engelleri deneyimlediler ve bu deneyim sonunda birer katılım sertifikası aldılar.

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, "Osmangazi hizmet binamızda bulunan Engelliler Merkezimizin olanaklarını artırarak, kurs alanları oluşturacağız. Engelli kardeşlerimizin her alanda yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Engelliler Haftası kapsamında ziyaret ettiğimiz farkındalık merkezi ise, engelli bireylerimizin yaşadıkları sorunları daha iyi anlamamızı sağladı. Aynı zamanda toplumsal bilinci ve empatiyi geliştirmemize de yardımcı oldu. Bayraklı Belediyesi olarak biz de engelli yurttaşlarımızın her zaman yanında olacağız ve tüm engelleri birlikte kaldıracağız" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri