Konak Belediyesi'nin el emeği sergisi yoğun ilgi gördü

Konak Belediyesi semt merkezlerinde ki sergide el emekleri yoğun ilgi gördü. Konak Belediye Başkanı Mutlu; 'Kadınların sesi daha gür çıkacak' açıklamasında bulundu. İşte detaylar.

Konak Belediyesi'ne bağlı bölgesel merkezlerde düzenlenen yıl sonu El Emeği Yıl Sonu Sergisinde, yıl boyunca kurslara katılan kadınların yaptığı ürünler sergilendi. Konak Belediye Başkanı Mutlu, "Kadının emeği hem görülüyor hem de değeri biliniyor" dedi.


Konak Belediyesi semt merkezlerinin yıl sonu el sanatları sergisi, Konak Belediyesi bölge merkezleriyle iş birliğiyle düzenlenen mesleki ve ilgi çekici kursları tamamlayan kadınların emeklerini taçlandıran renkli resimlerle açıldı. Açılış törenine Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Akpınar, sivil toplum kuruluşları ve kadın kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, Konak Belediyesi meclis üyeleri, müdürler, muhtarlar, kurs eğitmenleri, stajyerler ve aileler katıldı. Sanathane'de düzenlenen mini defile ve halk oyunları gösterisinin açılış töreninin ardından Basmane ilçe merkezinde stajyerlerin el sanatları ürünlerinin yer aldığı sergi açıldı.

KADINLARIN SESİ DAHA GÜR ÇIKACAK

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ise açılış konuşmasında Konak'ta kadınların sesinin giderek yükseldiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Kadının emeği görülüyor, değeri biliniyor. Kadınların katılım gösterdiği yeni bir dönem planlıyoruz. Sosyal hayata kendi ekonomik gücünü sağlıyorlar. Yeni dönemde sizlerle ve böyle güzel bir birliktelikte olmak çok güzel.


ÖRNEK BİR İŞBİRLİĞİMİZ VAR

Konak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Akpınar, İzmir'deki Konak Belediyesi ile örnek bir işbirliği içinde olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Konak Belediyesi, iki eğitim kurumu bir araya geldiğinde neler yapılabileceğini en iyi gösteren kurumlardan biri. Binlerce kursiyer katılıyor. Çevre merkezlerdeki açık kurslarda ise "Amacımız kadınların evlerinden çıkıp sosyal hayata katılmaları" dedi.

DEFİLE VE DANS GÖSTERİLERİ YAPILDI

Açılış konuşmalarının ardından İsmetpaşa Semt Merkezinde kuaförlük, cilt bakımı ve makyaj kurslarından mezun olan kursiyerler mini defile, Hatay İlçe Merkezi kursiyerleri tarafından halk oyunları ve roman oyunları düzenlediler. Defilede profesyonel saç ve makyaj sanatçılarınınki kadar güzel saç ve makyajlarıyla performans sergileyen stajyerler büyük beğeni topladı. Roman dans ekipleri açılışa renk ve neşe kattı.

Defile ve dans gösterisinin ardından Başkan Mutlu, Basmane Bölge Merkezi sergisinin açılış kurdelesini Konak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Akpınar, İzmir Kadın Kuruluşları Derneği (İKKB) Başkanı Gülsen Özkan ve kursiyerlerle birlikte kesti. Çinicilikten takı tasarımına, ahşap boyamadan makrome ve boncuklu çanta yapımına, kabak oymacılığından nakışa, dikişten boyamaya kadar 10 farklı el sanatları kursuna katılan çırakların el sanatları misafirlerden tam not aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri