Kütahya'da Müdür, Öğrencinin Hayatını Heimlich Manevrasıyla Kurtardı

Kütahya'da bir okul müdürü, Heimlich manevrası ile boğulma tehlikesi geçiren öğrenciyi kurtardı.

Kütahya'da Öğrencinin Hayatı Kurtarıldı

Kütahya'da bir okul müdürü, öğrenci Reyhan Dönmez'in boğulma tehlikesini Heimlich manevrası ile atlattı. Vefa Mahallesi'nde bulunan Yavuz Sultan Selim Özel Eğitim Uygulama Merkezi yemekhanesinde öğle saatlerinde meydana gelen olayda, 9. sınıf öğrencisi Reyhan Dönmez'in yemek yerken ani bir rahatsızlık yaşadığı görüldü.

Öğretmenlerin İlk Müdahalesi Yetersiz Kaldı

Öğretmenler, Reyhan'ın nefes almakta zorlandığını fark ettiğinde hemen müdahale etmeye çalıştılar. Fakat, çocuğun durumu giderek kötüleşince okul müdürü Ahmet Hamdi Karamete devreye girdi. Karamete, acil durumda uyguladığı Heimlich manevrası ile öğrencinin nefes almasını sağladı.

Eğitimle Gelen Başarı

Karamete, yaşanan olayla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen 16 saatlik ilk yardım eğitimi sayesinde Heimlich manevrasını öğrendim. Öğrencimizin hayatını kurtarabildiğim için çok mutluyum," dedi. Ayrıca, zaman zaman bu tür acil durumlarla karşılaşabildiklerini ve eğitimlerin böyle durumlarda hayat kurtarıcı olabileceğini vurguladı.

Olay anı, okulun güvenlik kameraları tarafından kaydedildi ve öğretmenler ile Karamete'nin çabası, eğitimde verilen bilgilerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Kütahya'da bir okulun müdürü, soluk borusuna yiyecek kaçan öğrencisinin hayatını Heimlich manevrası​​​​​​​ yaparak kurtardı.

Kütahya'da bir okulun müdürü, soluk borusuna yiyecek kaçan öğrencisinin hayatını Heimlich manevrası​​​​​​​ yaparak kurtardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri