Kütahya'nın Depremselliği Üzerine Bilgiler

Prof. Dr. Naci Görür, Kütahya'nın yapılaşmasında deprem riskinin önemine dair uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür, Kütahya'nın Depremselliğini Anlattı

Kütahya'da Deprem Riskinin Önemi

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, büyüyen şehir Kütahya'nın yapılaşmasında deprem riskinin dikkate alınması gerektiğini dile getirdi.

Etkinlikte Bilgilendirme

Kütahya Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen "Kütahya'nın Depremselliği ve Depreme Dirençli Kütahya" konulu etkinlikte katılımcılara bilgi veren Görür, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Deprem Uyarıları

Görür, Anadolu'yu gezerek insanların hayatını korumaya yönelik uyarılarda bulunmayı hedeflediğini belirtti. Kütahya'da geçmişte büyük depremlerin meydana geldiğini hatırlatan Görür, "Kütahya bir deprem kenti. Bu bölgede Diri fayların konsantre olduğu bir durum var," şeklinde konuştu.

Yanlış Yapılaşma Uyarısı

"Kütahya yanlışı yapıyor. Tüm düz alanlarda, grabenin tavan bloku üzerinde kolayca yapılara izin veriliyor," diyen Görür, kentin sıvılaşmış riskli zeminine dikkat çekti.

Mikro Bölgeleme Çalışmaları

Kütahya'da önce mikro bölgeleme çalışmaları yapılmasının şart olduğunu vurgulayan Görür, yer altı ve yer üstü sarsıntılarının değerlendirilmesinin önemini dile getirdi. Bu çalışmalar sonucunda yetkililerin şehri bilimsel verilere dayanarak yönetebileceğini ifade etti.

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği, Mimarlar Odası, Kütahya Belediyesi ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Hezar Dinari Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kütahya'nın Depremselliği ve Depreme Dirençli Kütahya" başlıklı programa katıldı. Görür, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri