Malatya Kırçuval Otel Davasında Sanıkların Yargılanmasına Devam Edildi

Malatya'da Kırçuval Otel'in yıkılması sonucu yaşanan faciada sanıkların yargılanma süreci sürüyor. Aileler sorumluların cezalandırılmasını bekliyor.

Malatya'da Deprem Faciasının Yargı Süreci Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te gerçekleşen depremde Kırçuval Otel'in yıkılması sonucu 21 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan olayla ilgili 11 sanığın yargılanma süreci, Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.

Duruşma Ayrıntıları

Duruşmada, tutuksuz sanıklar Z.K, S.K, A.Y, A.M.P, F.A, F.P, H.D, İ.Y ve S.Y ile hayatını kaybedenlerin aileleri hazır bulundu. Sanık M.B ise bulunduğu ilden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Sanıkların Açıklamaları

Sanıklardan İ.Y, otelin ortağı ve müdürü olmasına rağmen otelle bir bağlantısının bulunmadığını ve sadece çelik kapı montajı sektöründe çalıştığını iddia etti. 2012'de devraldığı Kırçuval AŞ'yi kısa bir süre sonra devrettiğini belirten İ.Y, devir sırasında herhangi bir mali işlem gerçekleştirilmediğini savundu.

Otel çalışanlarından Z.K'nin kızı R.K, önceki Elazığ depreminde otelin hasar almadığını ve herhangi bir tadilat yapılmadığını öne sürdü. Ancak, depremde hayatını kaybeden Metin Işık'ın eşi Buket Altıok Işık, otelin 2020 yılındaki depremde kapandığına dair iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Ailelerin Duyguları ve Mahkeme Kararları

Ölen sporculardan Resul Gün'ün babası Süleyman Gün, olayın ardından enkaza gittiğinde başka binaların ayakta kaldığını görünce otelin daha önce hasarlı olabileceğini düşündüğünü ifade etti. Aileler ise duruşma sonrasında adliye önünde yaptıkları açıklamada, sorumluların cezalandırılmasını talep etti.

Cezai Süreç ve İddianame

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçlamasıyla hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıkların hapis cezası talebi 2 yıl 8 ay ile 22 yıl 6 ay arasında değişiyor.

Duruşma, yeni delillerin toplanması ve bazı tanıkların dinlenmesi amacıyla 13 Aralık tarihine ertelendi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremde Malatya'daki Kırçuval Otel'in yıkılması sonucu 10'u sporcu 21 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin 11 sanıklı davanın duruşmasına devam edildi. Otelin yıkılması sonucu hayatlarını kaybeden sporcuların yakınları duruşma sonrasında adliye önünde gazetecilere açıklama yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri