Menderes Belediyesi sokak hayvanı katliamına sessiz kalmadı

Menderes belediyesi, Sokak Hayvanlarını Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılarak sokak hayvanlarının uyutulacağı ve hayatlarına son verileceği konusundaki iddialara kayıtsız kalmıyor.

Menderes Belediyesi, sahiplenilmemiş hayvanların hayatlarının uyutularak son verilmesi yönündeki son kamuoyu gündemine hızla yanıt verdi ve Sokak Hayvanlarını Koruma Kanunu'nda yapılacak olan değişikliğe tepki gösterdi. Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in talimatıyla ilçede bulunan tüm billboardlara iddialara yanıt veren bir açıklama asıldı.

"Dikkat çeken çalışma"

Belediye tarafından gerçekleştirilen çalışmada;


"Allah'ın verdiği canı Allah'tan başka kimse alamaz!" başlığı yer aşıyor. Hayvanları Koruma Kanunu'nda getirilecek yeni düzenlemelerle sokak hayvanlarının hayatına son verilmesi planlanıyor. “Bu plana ortak olmayın!” şeklinde ifadeler kullanılırken Menderes halkı da kent yönetiminin kararına destek verdi.

Değerli dostların sesi olduklarını vurgulayan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, şunları söyledi:

“Son dönemde Sokak Hayvanlarını Koruma Kanunu ile ilgili açıklanan iddialar karşısında sessiz kalamayız ve maalesef bunun konuşulması bile bizi üzüyor. Yerel yönetimlerin yeni düzenlemelerle sahipsiz sevdiklerini yatağa yatırdığına dair iddialar ortaya çıktı. Bu iddialar karşısında biz de kamuoyunu bilinçlendirmek ve genel anlamda farkındalık yaratmak amacıyla billboardlarda olağanüstü bir çalışma yürüttük. Menderes olarak Belediye olarak bu konuya sessiz kalmayacağız" 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri