Muğla'da Düzensiz Göçmen Operasyonu: 50 Kurtarıldı, 48 Yakalandı

Muğla açıklarında göçmen kaçakçılığına karşı gerçekleştirilen operasyonda 50 kişi kurtarıldı, 48 kişi yakalandı.

Muğla'da Göçmen Kurtarma Operasyonu

Muğla açıklarında gerçekleştirilen operasyon sonucunda, çeşitli yaş gruplarından oluşan 50 düzensiz göçmen kurtarıldı, 48 göçmen ise yakalandı. Bu operasyon göçmen kaçakçılığına yönelik alınan yoğun önlemlerin bir parçası olarak dikkat çekti.

Sahil Güvenlik Ekipleri Harekete Geçti

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Marmaris açıklarında bir yelkenli teknede düzensiz göçmenlerin bulunduğu hakkında bilgi alındığı belirtildi. Bunun üzerine bölgeye hızlı bir şekilde ekipler yönlendirildi.

Ekipler, tekne içerisindeki 8'i çocuk toplam 48 düzensiz göçmeni başarılı bir şekilde yakalayarak göçmen kaçakçılığı yaptıkları değerlendirilen 5 şüpheliyi gözaltına aldı.

Datça Açıklarında İkinci Operasyon

Datça açıklarında da bir lastik botta düzensiz göçmenlerin olduğu ihbarı üzerine sahil güvenlik botu bölgeye sevk edildi. Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına geri itilen lastik bottaki 26 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Ayrıca, motor arızası nedeniyle sürüklenen başka bir lastik botta bulunan 6'sı çocuk toplam 24 düzensiz göçmen de kurtarılarak limana getirildi.

Söz konusu düzensiz göçmenler, gerekli işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderilerek durumları değerlendirilmeye alındı.

Muğla açıklarında aralarında çocukların da bulunduğu 48 düzensiz göçmen yakalandı, 50 göçmen kurtarıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri