Netanyahu, Beyrut'a Yapılan Saldırı Sonrası ABD'den Hızla Dönüyor

İsrail Başbakanı Netanyahu, Beyrut'taki hava saldırısını onaylayarak New York'tan ülkesine dönme kararı aldı.

Netanyahu'nun Acil Dönüşü

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği New York'ta, Beyrut'ta gerçekleşen hava saldırısını onayladıktan sonra, programını değiştirecek.

Açıklama ve Fotoğraflar

Başbakanlık Ofisi'nin yaptığı duyuruya göre, Netanyahu’nun Amerika Birleşik Devletleri'ndeki dönüş tarihi, planlandığı gibi cumartesi gecesi yerine bu geceye çekildi. Ayrıca, Netanyahu'nun ilgili anlarda bir telefonla görüşme yaptığına dair fotoğraflar da paylaşıldı.

Güvenlik Toplantıları Bekleniyor

Netanyahu'nun ülkesine döner dönmez Tel Aviv'de bulunan Savunma Bakanlığı kompleksinde 'güvenlik istişaresi' yapması bekleniyor. İsrail basınında yer alan haberlere göre, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi de Beyrut'a düzenlenen saldırıyı izledi ve bu konudaki bilgileri rapor etti.

Hazırlık ve Tehditler

Halevi, İsrail'in hem savunma hem de saldırı için tam hazırlıkta olduğunu belirtti. Ayrıca, KAN devlet televizyonu, savunma teşkilatının Hizbullah veya bölgedeki diğer aktörlerden gelebilecek güçlü bir karşılığa hazırlandığını duyurdu.

İsrail ordusu, Beyrut'un Dahiye bölgesindeki Hizbullah'ın ana karargahına saldırı düzenlediğini, bu operasyonla Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın da hedef alındığı iddia edildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap etmek için gittiği New York'ta Beyrut saldırısını onayladığı ve son gelişmelerin ardından ziyaretini kısa kesip ülkesine döneceği bildirildi. Başbakanlık basın ofisi, Beyrut'a hava saldırısını onayladığı anlara dair Netanyahu'nun bir telefon başında fotoğrafını yayımladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri