Ödemiş'in tarihi mahallesi Birgi yenileniyor

Tarihi dokusuyla ünlü ve yıl boyunca pek çok ziyaretçiyi ağırlayan Birgi mahallesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İZSU Genel Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen altyapı projeleriyle modernize ediliyor. Bu kapsamlı proje, 7 kilometre uzunluğundaki yeni atık su hattını ve 3 adet atık su pompalama istasyonunu içeriyor. Yenilenen sistem sayesinde, mahalledeki evsel atık sular, Ödemiş Atıksu Arıtma Tesisi'ne etkin bir şekilde taşınacak.

Dünya çapında tanınan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmiş olan Ödemiş'in Birgi Mahallesi, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından seçkin turizm köyleri arasında yer alıyor. Bu prestijli statüye uygun olarak, mahallenin atık su yönetimi sistemini iyileştirmek amacıyla 7 kilometre uzunluğunda bir atık su hattının inşası gerçekleştiriliyor. Mahallenin coğrafi yapısına özel olarak tasarlanan bu projede, özellikle daha düşük seviyedeki doğu kesimlerine 3 yeni atık su pompalama istasyonu kurulacak. Şu ana kadar 2 kilometrelik bölümü tamamlanan bu hat ve yeni terfi merkezleri sayesinde, mahallenin evsel atık suları doğrudan Ödemiş Atıksu Arıtma Tesisi'ne aktarılacak.


Birgi Mahallesi'nde Tarihi ve Çevresel Dönüşüm: İZSU'dan Altyapı Hamlesi

Antik çağlardan beri süregelen yerleşim tarihiyle Birgi, her mevsim turistlerin gözdesi olmayı sürdürüyor. İZSU Genel Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği bu altyapı yatırımlarıyla Birgi, yaz turizmi sezonuna hazır hale getiriliyor.

İnşaat Yüksek Mühendisi Gülçin Aydemir, Birgi Mahallesi'nin altyapı projesinin kritik önemini vurgulayarak, "Birgi Mahallesi; yaz-kış turizm faaliyetlerinin olduğu, kentsel sit alanında bulunan ve Ödemiş ilçesinin simgesi olan bir belde. Gelişmekte olan Birgi Mahallesi’nde, altyapı ihtiyacı her geçen gün artıyor. Bu doğrultuda başlattığımız altyapı yatırımımızla, mahalledeki tüm evsel atık suları etkin bir şekilde toplayacağız. İZSU Genel Müdürlüğü olarak, sağlıklı bir çevre için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri