Paris'te Öğrenciler Gazze İçin Sokaklara Döküldü

Paris'te öğrenciler, Gazze'ye destek amaçlı bir gösteri düzenleyerek İsrail'e tepki gösterdi.

Paris'te Gazze İçin Destek Gösterisi

Fransa'nın başkenti Paris'te, öğrenci grupları İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı duyarlılık göstererek bir eylem düzenledi. Kötü hava koşullarına aldırış etmeyen Filistin destekçisi öğrenciler, Pantheon Meydanı'nda toplandı.

Üniversite İşbirlikleri Protesto Edildi

Göstericiler, Paris 1 Pantheon-Sorbonne Üniversitesi'nin, iki farklı İsrail üniversitesiyle olan işbirliğini sona erdirmesi için çağrıda bulundu. Bağırdıkları sloganlarla, "Soykırımı durdurun" ve diğer benzer pankartlarla dikkat çektiler.

Öğrencilerin Talepleri

Somut talepler arasında, Filistin ve Lübnan bayrakları taşıyan protestocuların, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına hemen son verilmesi çağrısı vardı. Omuzlarındaki Filistin kefiyesi ile dikkat çeken gençler, "Yaşasın Filistin", "İsrail katil, Sorbonne suç ortağı" ve "Özgür Filistin" sloganları attılar.

Politik Destek

Ayrıca, aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinden milletvekili Thomas Portes de eyleme katıldı. Eylemde konuşma yapan bir öğrenci olan Yasmine, Kudüs İbrani Üniversitesi'nin Filistinli aileleri yerinden ederek genişleme faaliyetlerini eleştirdi. Paris 1 Pantheon-Sorbonne Üniversitesi'nin, bu üniversite ile işbirliği yaparak Filistin topraklarının gasbedilmesini normalleştirdiğini vurguladı.

Öğrenci Manel de benzer şekilde, üniversitenin işbirliği yaptığı İsrail üniversitelerinin, Gazze'deki soykırıma ortak olduğuna dikkat çekerek, Filistin topraklarının İsrail tarafından iade edilmesi çağrısında bulundu.

Ayrıca, AA muhabirine konuşan öğrenci Matheo, İsrail üniversitelerinin, "İsrail'in soykırım politikası için basamak görevi gördüğünü" iddia etti. Matheo, bu okulların İsrail ordusuna hazırlık eğitimi verdiklerini, bu teminle ekonomik işbirlikleri yaptıklarını ve çatışma bölgelerinde kullanılan askeri ekipmanları geliştirdiklerini ifade etti.

Fransa'nın başkenti Paris'te öğrenciler, yaklaşık 1 yıldır İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze'ye destek gösterisi düzenledi. Filistin destekçisi öğrenciler, kötü hava koşullarına rağmen Paris'te Pantheon Meydanı'nda bir araya geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri