Pendik'te Esnafa Uygulanan Ceza ve Boykot Mesajı

Pendik'te zabıta, boykot afişi asan bir esnafa ceza kesmişken, destek yağmuru başladı.

Pendik'te Afişlere Uygulanan Ceza

İstanbul'un Pendik ilçesinde, bir kafe işletmecisi, dükkanının dışına astığı boykot afişi nedeniyle zor durumda kaldı. Afişte, "Bu iş yerinde boykot ürünleri satılmamaktadır. Özgür Filistin" ifadeleri yer almakta.

Zabıta Ekiplerinden Ceza Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) zabıta ekipleri, boykot mesajı içeren afişin bina dışına asılmasının ardından iş yerine 2 bin 52 lira ceza keserek tutanak tuttu. Önceki uygulamalarına göre herhangi bir uyarı almadıklarını belirten kafe ortağı Ferhat Sevgi, durumu şu sözlerle aktardı:

Ferhat Sevgi: "Bunu asmamızın sebebi her şeyden önce Müslüman ve insanız. Filistin’de yaşanan bir zulüm var."

Destek Yağmuru ve Boykot Bilinci

Boykot afişini iki ay önce astıklarını belirten Sevgi, "Müşteri sayımızın arttığını görüyoruz. İnsanların boykot farkındalığı oldukça yüksek." şeklinde konuştu. Afiş uygulamasının ardından, başka esnaf arkadaşlarından da destek gelirken, birçok yerden telefon ve destek mesajları aldıklarını ifade etti:

Ferhat Sevgi: "Bize arayanlar arasında Tokat’tan, Şanlıurfa’dan teklifler aldık. Cezayı ödemek istediklerini ifade ettiler. Bu destek bizi mutlu etti."

Ceza Kararı ve İtiraz Süreci

İBB zabıta ekiplerinin, ceza tutanağında "fotoğraf" ifadesini kullandığını belirten Sevgi, ceza için herhangi bir geçerli sebep göremediklerini dile getirdi. Kendilerinin bu durumu bir şeref madalyası olarak gördüklerini belirten Sevgi, ceza itirazında bulunmayacaklarını açıkladı:

Ferhat Sevgi: "Tabela vergisi ve işgaliye ödüyoruz. Bu bina bize ait ve biz ceza desteğini bir şeref madalyası olarak kabul ediyoruz."

Sonuç olarak, Pendik'te yaşanan bu olay, toplumsal bir duyarlılık yaratırken, boykot mesajının önemi ve dayanışmanın ön plana çıktığı bir tablo oluşturuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) zabıta ekipleri, Pendik'te bir esnafa İsrail'e destek veren firmaların yer aldığı boykot ürünlerinin afişini binasına astığı gerekçesiyle ceza kesti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) zabıta ekipleri, Pendik'te bir esnafa İsrail'e destek veren firmaların yer aldığı boykot ürünlerinin afişini binasına astığı gerekçesiyle ceza kesti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri