Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu'ndan 2024 Hedefleri ve Elektrikli Araç Stratejisi

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, 2024 hedeflerini ve elektrikli araç stratejilerini Antalya'da düzenlenen toplantıda açıkladı.

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu'ndan Değerlendirmeler

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, otomotiv sektörünün yıl sonu kapanışına dair değerlendirmelerde bulundu. Reyhanoğlu, "Pazarın 1 milyon 100 binlere ulaşabileceğini daha önce de dile getirmiştik. Eylül ayının ilk günlerinde de bu öngörümüzü sürdürmekteyiz," dedi.

Yeni Peugeot 3008 ve Satış Hedefleri

Antalya'da gerçekleştirilen yeni Peugeot 3008 tanıtım toplantısında Reyhanoğlu, son 4 ayda 6 bin adetlik bir satış hedeflediklerini ayrıca 3008 satışlarının %20'sinin elektrikli olmasını beklediklerini açıkladı.

Pazar Tahminleri

Yıl sonu otomotiv pazar tahminlerini 1 milyonun biraz üstünde korumaya devam ettiklerini belirten Reyhanoğlu, "Geçmişte sektör paydaşları arasında farklı görüşler olsa da biz genel olarak daha olumlu bir bakış açısı benimsiyoruz," ifadelerini kullandı.

Ağustos ve Eylül Beklentileri

Reyhanoğlu, geçen ay 90 bin adetlik bir satışın gerçekleştiğini belirterek, "Eylül ayında da 90-95 bin adet aralığında bir pazar bekliyoruz," diye ekledi.

2024 Hedefleri

2024 için 3 hedef belirlediklerini ifade eden Reyhanoğlu, "Bu yıl 70 bin adetlik satış hedefliyoruz. Geçen yıl 78 bin 632 adet satış yapmıştık," dedi.

Elektrikli Araçlarla İlgili Stratejiler

Reyhanoğlu, elektrikli araç pazarının son birkaç ayda yükseldiğine dikkat çekerek, yıl sonunda elektrikli 5008 lansmanı yapılacağını söyledi. Renault markasıyla rekabete açık olduklarını vurgulayarak, elektrikli araç satışlarının toplamda %9'unu oluşturacağını tahmin ettiğini aktardı.

Linda Jackson’ın Türkiye Ziyareti

Reyhanoğlu, Peugeot CEO'su Linda Jackson'ın yıl sonunda Türkiye'yi ziyaret etmeyi planladığını ve pazar gelişmelerinin yakından takip edildiğini açıkladı.

Yatırım ve Rekabet

Reyhanoğlu, "Türkiye'ye yatırım gelmesi önemli bir husus. Biz rakiplerimizin varlığını piyasa için olumlu görüyoruz ve kendi stratejilerimizi onlara bağlı olarak değiştirmiyoruz," diye belirtti. Ayrıca eylül ayı fiyat listesinin %4,5'lik bir zamla güncellendiği bilgisi verildi.

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, yeni Peugeot 3008’in tanıtım toplantısının gerçekleştirildiği Antalya’da otomotiv sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri