Samsun'da Boğulma Tehlikesi: 6 Kişilik Aile Kurtarıldı

Kahramanmaraş'tan gelen aile, Samsun'un denizinde boğulma tehlikesi geçirdi. Ekipler ve vatandaşlar tarafından kurtarıldılar.

Samsun'da Denizde Boğulma Tehlikesi

Kahramanmaraş'tan Samsun'a çocuklarını eğitime göndermek üzere gelen Akar ailesi, denizde büyük bir tehlike yaşadı. Bu olay, Atakum ilçesi'nde meydana geldi.

Ailece Denize Girdiler

Baba Mustafa, anne Emine ve çocukları Alper, Sena, Kutay ve Efkan Ak, sıcak havadan bunalarak serinlemek amacıyla denize girdi. Ancak aile, kısa bir süre sonra boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Yardım Çığlığı

Denizdeki tehlikeyi fark eden çevredeki vatandaşlar, hemen yetkililere haber verdi. Olayın ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü ve sağlık ekipleri hızla olay yerine intikal etti.

Kurtarma Operasyonu ve İyileştirme Süreci

Vatandaşlar, çocuklardan üçünü kısa sürede kurtararak sudan çıkardılar. Ancak anne Emine, baba Mustafa ve Alper Ak, cankurtaran ekipleri tarafından bilinci kapalı bir şekilde kıyıya taşındı. Boğulma riski geçirip kıyıya çıkarılan aile, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile kentteki özel hastanelere kaldırıldı. Ailenin, Samsun'daki Aziz Atik Fen Lisesi'ne çocuklarını kaydettirmek için şehre geldikleri öğrenildi.

Kahramanmaraş'tan Samsun'a çocuklarını fen lisesine kaydettirmek için gelen 6 kişilik aile, serinlemek için girdikleri denizde boğulma tehlikesi geçirdi. Karadeniz Sahil Güvenlik Komutanlığı botu, denizde kaybolan aileyi aradı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri