Samsun'da Boğulma Tehlikesi Geçiren Aile Kurtarıldı

Kahramanmaraş'tan gelen 6 kişilik aile, denizde tehlike yaşadı. Olayda kurtarma ekipleri aileyi hastaneye sevk etti.

Samsun'da Boğulma Tehlikesi

Kahramanmaraş'tan Samsun'a çocuklarını Aziz Atik Fen Lisesi'ne kaydettirmek için gelen 6 kişilik Ak ailesi, serinlemek amacıyla girdikleri denizde boğulma tehlikesi geçirdi.

Yardım Çığlıkları Sonrası Kurtarma Operasyonu

Mustafa Ak, eşi Emine ve çocukları Alper, Sena, Kutay ve Efkan, Atakum ilçesindeki Türk-İş mevkiinde denize girdikten bir süre sonra boğulma tehlikesiyle karşılaştı.

Çevredeki vatandaşlar durumu fark edince, hemen yetkililere haber verdi. Olay yerine Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı cankurtaranları, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Hızlı Müdahale ve Kurtarma

Vatandaşlar, çocuklardan 3'ünü hızla sudan çıkardı. Ancak baba Mustafa, anne Emine ve çocukları Alper, bilinci kapalı olarak cankurtaranlarca kıyıya çıkarıldı. Her 6 kişi, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ve kentteki özel hastanelere kaldırıldı.

Hüseyni Direniş ve Kurtarma Mücadelesi

Aileyi sudan çıkaranlardan biri olan Ahmed Hattab isimli Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi, "İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için düzenlenen sessiz yürüyüş kapsamında sahildeydik. O esnada yardım çığlıklarını duyduk," dedi.

Hattab, "Batı Şeria'dan arkadaşlarımla birlikte hemen denize koştuk. İlk başta 3 kişiyi kurtardık, sağlık ekipleri gelene kadar ilk yardımları gerçekleştirdik," şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş'tan Samsun'a çocuklarını fen lisesine kaydettirmek için gelen 6 kişilik aile, serinlemek için girdikleri denizde boğulma tehlikesi geçirdi. Karadeniz Sahil Güvenlik Komutanlığı botu, denizde kaybolan aileyi aradı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri