Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Yeni Atama: Muhammet Kasım Gönüllü

Cumhurbaşkanı kararıyla Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına Muhammet Kasım Gönüllü atandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına Yeni Atama

Cumhurbaşkanı kararıyla, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı pozisyonuna Muhammet Kasım Gönüllü getirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarıyla birlikte çeşitli bakanlık ve kamu kurumlarında değişiklikler yaşandı.

Muhammet Kasım Gönüllü Kimdir?

1986 yılında Ankara'da doğan Gönüllü, eğitim hayatına Özel Yavuz Sultan Fen Lisesi'nde başladı ve 2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını da aynı üniversitede mekatronik üzerine tamamladı.

2012 yılında Kamu İhale Kurumu'nda elektronik ihale dairesinde yazılım uzmanı olarak göreve başlayan Gönüllü, burada teknik liderlik ve yazılım mimarlığı gibi önemli görevlerde bulundu. 2015-2017 yılları arasında ise ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı'nın yönetim kurulunda yer aldı.

Teknoloji Alanındaki Katkıları

Gönüllü, 2016-2018 yılları arasında İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu'nda teknoloji danışmanı olarak uluslararası projelerde görev aldı. 2018 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda görev almaya başlayan Gönüllü, TEKNOFEST gibi önemli projelerin planlanmasında ve yürütülmesinde aktif rol oynadı.

Diğer Görevleri

Aynı zamanda Türkiye Kalkınma Fonu ile Türk Sınai ve Mülkiyet Değerleme Mühendislik Danışmanlık A.Ş.'de yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

TÜBİTAK'ta Yeni Atama

Bu gelişmelerin yanında, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığına Prof. Dr. Orhan Aydın atanırken, pek çok diğer üst düzey atama da gerçekleştirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile ilgili kuruluşlardaki üst kademe yöneticilikleri, Tarım ve Orman Bakanlığı gibi çeşitli kuruma ilişkin atamalar yapıldı.

Cumhurbaşkanı kararıyla, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına Muhammet Kasım Gönüllü (fotoğrafta) atandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri