Selimiye Camisi Restorasyonu Devam Ediyor: Çevre Düzenlemesi Yakında Başlayacak

Selimiye Camisi restorasyonu tamamlanırken, çevre düzenlemesine kısa süre içinde geçileceği bildirildi.

Selimiye Restorasyon Çalışmalarında Son Durum

Selimiye Camisi'nin restorasyon süreci büyük bir hızla ilerliyor. Camideki onarım çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı ve yakın bir zaman diliminde çevre düzenleme işlemlerine başlanacağı ifade ediliyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Denetiminde Restorasyon

2021 yılı Kasım ayında restorasyona alınan Selimiye Camisi'nde, İl Genel Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Salih Akar çalışmaların bilim kurulunun gözetiminde gerçekleştirildiğini belirtti. Akar, restorasyon kapsamındaki çalışmaları aktararak şunları söyledi:

"Bugüne kadar tüm kubbeler, düz yüzeyler, ağırlık kuleleri ve minare külahlarının kurşun örtüsü yenilendi. Ayrıca revaklı avlu ve minare dış cephe taşlarının onarım ve temizlik çalışmaları da tamamlandı."

Yeni Malzemelerle Çalışmalar Devam Ediyor

Akar, içlik ve dışlıkların sökülüp yenilerinin hazırlandığını vurguladı. "Yeni içlik ve dışlıklarla birlikte tamamlanan ahşap pencere imalatlarının montaj işlemleri devam ediyor. Özgün ahşap kapı ve kepenklerin onarım çalışmaları ise sürmekte. Araştırma amaçlı sıva raspaları ve kalem işi uygulamaları hala devam ediyor. Tüm minarelerin dış cephe onarımları tamamlandı. Yakın bir zamanda çevre düzenleme işlemlerine geçeceğiz" şeklinde konuştu.

Edirne'nin Gözü Selimiye'de

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Selimiye'nin şehrin gözbebeği olduğunu ve burada gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının oldukça detaylı olduğunu belirtti. Bu süreçteki ilerlemeler, kentin tarihi ve kültürel mirasının korunması açısından büyük bir öneme sahip.

Selimiye Camisi restorasyonunun büyük bölümü tamamlanırken yakın zamanda çevre düzenleme işlemlerine başlanması bekleniyor. Edirne İl Genel Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Salih Akar, Meclis'te Selimiye Camisi'ndeki restorasyon çalışmalarında gelinen son noktayla ilgili bilgi verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri