Tekirdağ'da Cinsel İstismar Şoku: Bebeğin Ailesinin Önceden Açtığı Vesayet Davası Ortaya Çıktı

Tekirdağ'da istismara uğrayan bebeğin yakınları, olaydan önce vesayet davası açtıklarını duyurdu.

Tekirdağ'daki Cinsel İstismar Vakası

Tekirdağ'da cinsel istismara uğrayan bebek S.Y.'nin teyzesi Aslı Tatar, olayların öncesinde çocukların vasilik hakkını kazanmak için vesayet davası açtıklarını açıkladı.

Vesayet Davası Süreci

Tatar, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, doktorlardan aldıkları bilgiler doğrultusunda S.Y.'nin sağlık durumunun kritik olduğunu belirtti.

Tatar, aile üyelerinin, annenin iyi annelik yapmadığına inandıkları için öncelikle vasilik davası açmaya karar verdiklerini ifade etti. Çocukların, annenin cezaevine girmesi sürecinde teyze ve diğer aile bireyleri tarafından iyi bir şekilde bakıldığını vurguladı.

Aile Yakınlarının Duyguları

Tatar, yaşanan olaylardan ötürü derin bir üzüntü içinde olduklarını ve tek dileklerinin S.Y.'nin bir an önce sağlığına kavuşması olduğunu aktardı.

Suça Karışanların Cezalandırılmasını İstiyorlar

Ailenin avukatı Ahmet Berksoy, soruşturmanın başlangıcından itibaren adil ve etkili bir süreç yürütülmesi için çaba gösterdiklerini belirtti. Berksoy, sosyal medyada gündeme gelen S.Y. bebekteki diş izlerinin eski tarihlere ait olduğunu da açıkladı.

Aile yakınları, S.Y.'nin annesi B.Y. dahil olmak üzere tüm suçluların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ediyor.

İstismar Şüphesiyle Gözaltına Alınanlar

8 Eylül'de anne B.Y., S.Y.'yi "uyanmadığını" belirterek hastaneye götürdü. Yapılan muayenede beyin kanaması teşhisi konulması ve cinsel istismar şüphesi üzerine bebek, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne nakledildi. Olay hemen polise bildirildi.

Soruşturma sonucunda, anne B.Y. ile B.Y.'nin birlikte yaşadığı S.Ö., komşuları K.A. ve 13 yaşındaki oğlu K.A. ile 14 yaşındaki G.K., gözaltına alındı ve mahkemeye çıkarılarak tutuklandı. S.Y.'nin 5 yaşındaki kardeşi ise devlete teslim edildi.

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, hastaneye getirilen 2 yaşındaki S.Y.'nin cinsel istismara uğradığını adli tıp raporuyla doğruladıklarını açıkladı.

Tekirdağ'da cinsel istismara uğrayan bebeğin teyzesi Aslı Tatar, S.Y. bebeğin ve ablasının vasiliğini almak için daha önce vesayet davası açtıklarını söyledi. Tatar, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde gazetecilere açıklama yaptı.

Tekirdağ'da cinsel istismara uğrayan bebeğin teyzesi Aslı Tatar, S.Y. bebeğin ve ablasının vasiliğini almak için daha önce vesayet davası açtıklarını söyledi. Tatar, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde gazetecilere açıklama yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri