Ticaret Bakanı Bolat, Şanlıurfa'da Gümrük Kapılarını Modernize Etti

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Şanlıurfa'da gümrük kapılarının modernizasyonu ve ticaretin artırılması hakkında açıklamalarda bulundu.

Ticaret Bakanlığı'nın Şanlıurfa Ziyareti

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Şanlıurfa'da önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, Ceylanpınar Gümrük Kapısı'nın Suriye ile ilişkilerin gelişmesinde kritik bir rol oynayacağına inandığını belirtti. "Ceylanpınar Gümrük Kapısı, Suriye ile inşallah yakın bir zamanda sağlanacak çatışmasızlık ve barış ortamıyla birlikte hızlı bir ticaret alışverişi için önemli bir kapı konumundadır," ifadelerini kullandı.

Gümrük Kapıları ve Modernizasyon Çalışmaları

Bakan Bolat, Ceylanpınar ve Akçakale ilçelerindeki gümrük kapılarında incelemelerde bulundu. Modernize edilmiş Ceylanpınar Gümrük Kapısı'nın açılışını gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bolat, "Yepyeni, modern ve bilgisayarlarla donatılmış bir gümrük müdürlüğü binası hizmete açtık," dedi.

Bakan ayrıca, "Yeniden imar faaliyetlerinde Türk firmaları önemli bir rol oynayacak. Bu nedenle gümrük kapılarımızın modernleştirilmesi büyük önem taşıyor," şeklinde konuştu.

Yatırım ve Destekler

Bakan Bolat, Şanlıurfa'nın ihracatını artırmak için Eximbank'ın temsilciliğinin ardından bir şubeyi de açma planlarını açıkladı. Bunun yanı sıra, esnafa yönelik 150 milyon liralık ek finansman kredi desteği sağlanacağını ifade etti.

Bolat, tıpkı Ceylanpınar'da olduğu gibi Akçakale Gümrük Müdürlüğü'nde de genişletme çalışmalarına başlayacaklarını ve bu süreçte Milli Savunma Bakanlığı ile iş birliği yapılacağını aktardı.

Bakan Bolat, ziyaretlerinin sonunda AK Parti Gençlik Kolları ve Kadın Kolları üyeleriyle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat (Sağda), Şanlıurfa'da temaslarının son bölümünde kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek, kentteki temaslarına ilişkin açıklamada bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri