Tunç Soyer'den sokak hayvanlarının uyutulmasına ilişkin açıklama

Tunç Soyer çağrıda bulundu! Vicdanımızı da, can dostları da uyutmamalıyız! Detaylar haberimizde.

Tunç Soyer, son günlerde çok konuşulan sokak hayvanları konusuna da değindi. Sokak hayvanlarına ötenazi yapıldığı iddialarına yanıt olarak Soyer, toplu bir eylem planı yapılması çağrısında bulundu. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

SOKAKTA YAŞAYAN CANLARA SES OLDU

Son zamanlarda sokak hayvanları konusu sıklıkla tartışılıyor. Hayvanların sahiplenileceği, sahiplenilmeyenlere ise ötenazi yapılacağı iddia edildi. İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından konuya ilişkin yorum yaptı. Soyer, açıklamasında Tarkan ve Güven Eken'i etiketleyerek, "Bazen sokak hayvanlarının bize zarar verdiği üzücü olaylar yaşıyoruz. Ama buna bir isim vermelisin. Bu konunun konusu hayvanlar değil, bizi ve can dostlarımızı güvende tutması gereken bir millettir. Devlet, düzenleme ve yetki yetkilerini tam olarak kullanmadığı için iki mağdurla karşı karşıyadır. İhmalden kaynaklanan bu acı reçetenin bedelini sokaktaki dostlarımıza zorla ödetemeyiz. Bu sorunu ortadan kaldırmadan çözmenin tek etkili ve bilimsel yolu, merkezi ve yerel yönetimler arasında kurulacak güç ve vizyon birliğidir. Ancak bu birlik gündelik siyasetin gölgesinde sağlanamaz. Biz bu ülkenin insanları olarak hayvan hakları konusunda her zaman uygar olduk ve Batı uygarlığından birkaç adım önde olduk. 


Cinayetin veya ötanazinin bu ülkenin hukukunun bir parçası olmasına asla izin vermedik. Bu duruma kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Çünkü bu ülkede sadece can dostlarımıza şefkatle bakmıyoruz. Onlarla birlikte adalet içinde yaşıyoruz. Hayatımızı, yaşadığımız mekânları, sokaklarımızı, parklarımızı onlarla paylaşıyoruz. Halkımızın bu tutumu tesadüfi bir durum değildir. Bu bilinçli bir karardır. Bu, kendi kendini yöneten bir kültürdür. Bu derin kültür bir gecede bir kâğıt parçasıyla değiştirilemez. Kimse bize Batı'yı örnek alıp, sevgili dostlarımıza uyuyun demesin. Ne vicdanımızı, ne de can dostlarımızı uyutamayız. Uyutulmasına da asla izin vermeyeceğiz. Hükümeti ve belediyeleri, bizi ve siz değerli dostlarımızı sokaklarda güvende tutacak ortak politikalar ve eylem planları geliştirip uygulamaya çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri