Türkiye Yapay Zeka İnovasyonuna Hazır

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Türkiye'nin yapay zeka alanındaki hedeflerini Global Liderler Zirvesi'nde açıkladı.

Türkiye'nin Yapay Zeka Vizyonu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Global Liderler Zirvesi'nde yapay zeka ve Türkiye'nin inovasyon odaklı yaklaşımını vurguladı. Bakan Kacır, yaptığı video mesajında, "Türkiye güçlü insan kaynağı ve teknolojik altyapısıyla yapay zeka çağında bayraktar rol üstlenmeye hazır," dedi.

İnovasyon ve Değişim

İstanbul'da düzenlenen Global Liderler Zirvesi, "Yapay Zeka Çağı ve Sürdürülebilir Gelecek" temasıyla gerçekleştiriliyor. Kacır, zirveye gönderdiği mesajda, 4. Sanayi Devrimi'nde inovasyon odaklı yaklaşımların her sektörde değer üretimini yeniden şekillendirdiğini belirtti.

Yapay Zeka ve Ekonomi

Bakan Kacır, yapay zekanın iş süreçlerinin dönüşümünde kritik rol oynadığını ifade ederek, "Gelecek için yapay zeka teknolojisine dair beklentiler oldukça yüksek," dedi. Bunun yanı sıra, yapay zeka geliştirme çalışmalarının çoğunlukla büyük şirketler tarafından yürütüldüğünü, Türkiye'nin bu alanda etik ve sorumlu uygulamaları benimsediğini aktardı.

Uluslararası İşbirlikleri

Kacır, Türkiye'nin geçen yıl Yapay Zeka Küresel Ortaklığı üyesi olduğunu hatırlatarak, bu kapsamda uluslararası projelerde rol aldıklarını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin yüksek performanslı hesaplama ve yapay zekada stratejik altyapılar kurmak için Avrupa'da yürütülen Dijital Avrupa Programı'na katıldığını belirtti.

TEKNOFEST ve Gençler

Türkiye'nin havacılık, uzay ve teknoloji alanındaki en büyük festivali olan TEKNOFEST, gençlerin daha fazla teknolojik yeterlilik kazanmalarını sağlamak amacıyla bu yıl da çeşitli yarışmalara ev sahipliği yapacak. Kacır, etkinliğe katılmak üzere herkesi Adana'da buluşmaya davet etti.

Bakan Kacır'ın Mesajı

Kacır, "Bizim hedefimiz, 2030'a kadar ülkemizden 100 Turcorn ve 100 bin teknoloji girişiminin çıkması. Potansiyelimize güveniyoruz," diyerek Türkiye'nin yüksek teknoloji yatırımlarında kararlı bir tutum sergilediklerini vurguladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul'da bir otelde düzenlenen 'Global Leader Summit-Küresel Liderler Zirvesi'ne video mesaj gönderdi.

Global Liderler Zirvesi (Global Leader Summit), "Yapay Zeka Çağı ve Sürdürülebilir Gelecek" temasıyla İstanbul'da başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, zirveye video mesaj ile katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri