Türkiye'nin İlk Yüzer Doğal Gaz Üretim Platformu Çanakkale'de Tanıtıldı

Bakan Bayraktar, Çanakkale'de Türkiye'nin ilk yüzer doğal gaz üretim platformunu tanıttı, üretim hedeflerini paylaştı.

Türkiye'nin İlk Yüzer Doğal Gaz Üretim Platformu Tanıtıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin ilk yüzer doğal gaz üretim platformunu Çanakkale'de karşıladı. Bayraktar, bu tesisin Karadeniz'deki Sakarya Gaz Sahası'ndaki üretimi iki katına çıkaracağını açıkladı.

20 Milyon Metreküp Hedefi

Bayraktar, platformun günlük 10 milyon metreküp olan ilk faz üretim kapasitesinin, ilerleyen dönemlerde 20 milyon metreküpe çıkarılacağını belirtti. "Bu sayede ilave 4,4 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını karşılayabileceğiz," dedi.

Çanakkale'de Önemli Bir İlk

Çanakkale'nin Biga ilçesinde bulunan İÇDAŞ Limanı'ndan Vali Ömer Toraman ve Milletvekili Ayhan Gider ile birlikte hareket eden Bayraktar, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilke şahitlik ediyoruz," ifadesini kullandı. Platformun, "3 futbol sahası büyüklüğünde ve endüstriyel sanayi tesisi niteliğinde olduğunu" vurguladı.

Tesisin Geleceği

Bakan Bayraktar, platformun önümüzdeki yıl Filyos'a gönderileceğini ve orada 20 yıl boyunca üretim yapacağını açıkladı. "Günde 10-10,5 milyon metreküp üretim ile ülkemizin enerji ihtiyacına katkı sağlayacağız," dedi.

İlerleyen Hedefler ve Üretim Kapasitesi

2026 yılında toplam 9 milyon haneye yetecek üretime ulaşmayı hedeflediklerini belirten Bayraktar, "Faz 2'de bu platform devreye girecek," şeklinde bilgi verdi. Ayrıca, yeni keşif projelerinin de devam edeceği müjdesini verdi.

Bakan Bayraktar, platformun tanıtımının yanı sıra, "Yüzer üretim platformunun bir ismi olacak ve önerilerinizi değerlendirip Sayın Cumhurbaşkanı'na arz edeceğiz," sözleriyle isimlendirme konusunun da açık olduğunu belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin ilk yüzer doğal gaz üretim platformun'da incelemelerde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri