Umut Kervanı, Huzura Adım Projesi ile Evlilik Hayallerine Destek Oluyor

Umut Kervanı, evlenmek isteyen gençlere Huzura Adım Projesi kapsamında yardım sunuyor.

Umut Kervanı, Gençlerin Evlilik Hayallerine Destek Sağlıyor

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, bu yıl gerçekleştirdiği "Huzura Adım Projesi" ile evlenmek isteyen 100 çift arasından 25'ine destek verdi.

Projenin Amacı ve Desteklenen Gençler

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, projeleri hakkında yaptığı açıklamada, 2013 yılından beri vakıf statüsünde faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti. Bu proje ile evlilik hayali kuran gençlere destek olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Uluslararası Yardım Faaliyetleri

Elibüyük, vakfın Türkiye başta olmak üzere 30 ülkede temsilciliği bulunduğunu ve çeşitli insani yardım projeleri yürüttüğünü vurguladı. “Yurt dışında birçok yardım faaliyetine imza atıyoruz. Örneğin, Makedonya'da sünnet organizasyonu düzenledik. Ayrıca, Afrika bölgesinde insanlara süt keçileri dağıtımını sürdürüyoruz.” dedi.

Depremzedelere Yönelik Çalışmalar

6 Şubat'taki depremlerden etkilenen afetzedelere yardım ulaştırma çalışmalarının sürdüğünü belirten Elibüyük, şu an için depremzede öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak üzerine odaklandıklarını belirtti.

Filistin'e İnsani Yardım Sürekliliği

Vakıf, İsrail işgali altındaki Filistin halkına da yardımlarını sürdürdüğünü aktarırken, “Filistin'e sıcak yemek, su ve temel ihtiyaçları ulaştırıyoruz. Yakın zamanda Ürdün üzerinden yeni bir yardım hattı açıldı.” dedi.

Proje Kapsamında Evlilik Destekleri

2024 yılının başında hayata geçirilen Huzura Adım Projesi kapsamında, gençlerin evlilik ihtiyaçlarının karşılanması için önemli adımlar atıldığını ifade eden Elibüyük, “Gazze'deki olaylar nedeniyle projeyi durdurmuştuk, ancak şimdi devam ediyoruz. 25 gencimizi evlendirdik ve yıl sonuna kadar toplam 100 genci evlendirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, "Huzura Adım Projesi" kapsamında bu yıl evlenmek isteyen 100 çiftten 25'ine destek oldu. Vakfın Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, AA muhabirine açıklamada bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri