Urla Belediye Başkanı sokaklara indi: 45 dakikada 332 kg çöp toplandı

Urla kıyılarından yüzlerce kilo çöp toplandı! İşte ayrıntılar...

Urla’da, "Akdeniz’i Temiz Tutalım" kampanyası çerçevesinde düzenlenen kıyı temizliği etkinliğinde 45 dakikada 332 kg çöp toplandı. Etkinlik, deniz ve çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildi. Urla İskele Mahallesi’nde yapılan bu kapsamlı temizliğe Urla Belediye Başkanı Yüksek Mimar Selçuk Balkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Deniz Koruma Şube Müdürü Hasan Tuna, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi temsilcileri, TURMEPA gönüllüleri, STK ve siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, denizden ve kıyıdan toplanan şişeler, plastikler ve alüminyumların geleceğimizi tehdit ettiğini belirtti. Başkan Balkan, "Bugün burada insanoğlunun doğayı nasıl kirlettiğine bir kez daha tanık olduk. Bilinçli bir toplum inşa ederek doğamızı korumak ve gelecek nesillere aktarmak için farkındalık projelerimiz devam edecek. Güzel yarınlar için hep birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi Deniz Koruma Şube Müdürlüğü adına konuşan Saygın Yörük ise doğada uzun süre kalan atıkların çevreye verdiği zarara dikkat çekti. Yörük, "Gerçekleşen temizlik çalışmamızda ağırlıklı olarak cam, plastik ve alüminyum atıklar toplandı. Cam 4 bin yıl, kağıt 3-5 ay, alüminyum 100-200 yıl, plastik ise 405 yıl doğada kaybolmadan kalabiliyor. Bir plastiğin üretilmesi saniyeler, kullanılması dakikalar, doğada kaybolması ise yüzyıllar sürebiliyor. Bu yüzden çok daha dikkatli olmamız lazım. Çünkü biz güzel Urla’mızda plastik şişelerin değil, gümüş renkli sardalye sürülerinin yüzmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan herkesin ortak görüşü, çevre bilincinin artırılması ve doğanın korunması gerektiği yönündeydi. Toplumun her kesiminden katılımın olduğu bu etkinlik, Urla’nın ve genel olarak Akdeniz’in temiz tutulması için farkındalık oluşturdu. Urla Belediyesi ve iş birliği yapılan kurumlar, bu tür etkinliklerin devam edeceğini ve çevre koruma projelerinin sürdürüleceğini belirtti.

Urla’daki bu kıyı temizliği etkinliği, çevre kirliliğinin ciddi boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi ve toplumda çevre bilincinin ne kadar önemli olduğunu hatırlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri