Urla'da köpek katliamı: Zehirlenerek öldürüldüler

İzmir'in Urla ilçesinde aralarında evcil hayvanların da olduğu 10 köpek kimliği belirlenemeyen bir veya birden fazla kişi tarafından zehirlenerek öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, Urla'nın Gülbahçe mahallesinde gece saatleri aralarında evcil hayvanların da bulunduğu 10 köpek kimliği belirlenemeyen bir veya birden fazla kişi tarafından öldürüldü. Zehirlendiği tespit edilen köpekler, saha ekipleri tarafından olay yerinden uzaklaştırılırken, sokaktaki diğer köpeklerin de zehirlenme ihtimali karşısında sabahın erken saatlerinde güvenlik görevlileri görevlendirildi.

Sahipli ve çipli köpekler de zehirlendi!


Gülbahçe mahallesi sakini 23 yaşındaki Elif Salih, köpeklerin zehirlenip öldürülmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, şöyle konuştu:

Biz bu hayvanları seven, besleyen, bakımını yapan insanlarız. Seven kadar sevmeyenler de vardı. Bir veteriner, hayvanların "böcek ilacı veya fare zehiri" ile zehirlendiğini söyledi. Gece adlı köpeğimizin ağzından köpükler çıktığı için zehirlendiğini öğrendik. Sahipli ve çipli bir köpeğin de aralarında bulunduğu 8-10 köpeğin titreyip ağzı köpürdüğünü gördük. Zehir çok güçlü olduğu ve panzehiri olmadığı için herkesi kaybettik"

Bu arada, Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı HAYDİ Polisleriyle Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün olayla ilgili gerekli incelemeleri başlattığı bilgisi paylaşıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri