Vaniköy'de İzinsiz Yapıların Yıkımına Devam Edilecek

Üsküdar Vaniköy'de ruhsatsız yapıların yıkımına yarın devam edilecek. Yetkililer yıkım sürecine ilişkin bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Vaniköy'deki İzin Olmadan Yapılmış Yapıların Yıkımı Devam Ediyor

Üsküdar Vaniköy'de, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde, izinsiz inşaat yapılan alanlarda ruhsatsız ve kaçak yapıların yıkım işlemleri yarın yeniden başlatılacak.

Yıkım Süreci Hakkında Bilgiler Verildi

Yıkım çalışmaları sabah saatlerinde başladı ancak akşam saatlerinde durduruldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Maliki Ejder Batur, 21 Ağustos tarihinde aldıkları bir ihbar üzerine harekete geçtiklerini açıkladı. Batur, ekiplerin bölgedeki yapıları inceleyerek kaçak yapılaşma tespit edildiğini belirtti.

Batur, "Yasal mevzuata tam uyum sağlamakla yükümlüyüz. Kamu kurumları olarak yasaları en iyi şekilde uygulamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaçak Yapılar ve Altyapı Sorumluluğu

Batur, alanda bulunan 7 yapının, 2'sinin izinli, 5'inin ise izinsiz olduğunu vurguladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün bu yapılarla ilgili esas sorumlu kurum olduğunu da ekleyerek, gerekli denetimlerin zamanında yapılmadığına dikkat çekti.

"Kaçak yapılaşma, önlenmesi gereken bir durumdur. Yıkım sıkıntılı bir süreç; esas olan yaptırmamaktır" diyen Batur, bu konunun kamuoyunda tartışmalara yol açtığını belirtti.

Çalışmaların Devamı ve Ağaçların Durumu

Bölgedeki çalışmaların, çevre etkilerini de dikkate alarak hassas bir şekilde yürütüleceğini kaydeden Batur, eksilen ağaçların yerine yenilerinin dikileceğini belirtti.

İBB Boğaziçi İmar Müdürü de Görüşlerini Paylaştı

İBB Boğaziçi İmar Müdürü Elçin Karaoğlu, yapıların geçmişi ve yapılan işlemler hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Karaoğlu, söz konusu yapının 2023 yılında bir Rus iş insanına satıldığını ve bu kişi tarafından ruhsat alındığını ifade etti. "Bizim amacımız çevre koruma ve yasa dışı faaliyetleri durdurmaktır" dedi.

Ayrıca, kaçak yapılarla ilgili alınan yıkım kararının, belediye encümeninin gündemine alındıktan sonra uygulandığını belirtti. Yıkım çalışmalarının en kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Yarın Devam Edilecek

Bölgedeki yıkım çalışmaları, akşam saatlerinde durdurulmasına rağmen yarın devam edecektir. Ekipler, sürecin tüm aşamalarında dikkatli olmaya özen gösteriyor.

Üsküdar Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde izinsiz inşa faaliyetlerinin gerçekleştirildiği alandaki ruhsatsız, kaçak yapılar ve iskanlı yapıdaki eklentilerle ilgili sabah saatlerinde başlatılan yıkım faaliyetine yarın devam edilmek üzere ara verildi.

Üsküdar Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde izinsiz inşa faaliyetlerinin gerçekleştirildiği alandaki ruhsatsız, kaçak yapılar ve iskanlı yapıdaki eklentilerle ilgili sabah saatlerinde başlatılan yıkım faaliyetine yarın devam edilmek üzere ara verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri