DSÖ, kozmetik ürünlere ilişkin uyarıda bulundu

Dünya Sağlık Örgütü açıkladı! Makyaj yapanlar kanser riskiyle karşı karşıya. Detaylar haberimizde...

Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC), kozmetik ürünlerde sıkça kullanılan talk mineralinin potansiyel bir kanserojen madde olarak sınıflandırıldığını duyurdu. IARC'ın yaptığı açıklamaya göre, talk minerali özellikle perineal bölgede kullanılan vücut pudralarıyla ilişkilendirilen yumurtalık kanseri vakalarında artışa neden olabilir.

Araştırmacılar, 29 farklı çalışmayı inceleyerek, talk mineralinin kansere sebep olma potansiyeline dair önemli bulgular elde etti. Özellikle denek hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar, talk mineralinin bazı durumlarda kötü huylu tümörlere yol açtığını ortaya koydu.


Bu gelişme, ABD merkezli Johnson & Johnson şirketinin geçtiğimiz aylarda bebek pudrası ve diğer talk bazlı ürünlerle ilgili kansere neden olduğu iddialarıyla yüzleştiği soruşturmalara paralel bir önem taşıyor. Şirket, bu iddialarla ilgili olarak önemli miktarda tazminat ödemeyi kabul etmişti.

Uzmanlar, talk mineralinin içerdiği riskler konusunda tüketicileri ve üreticileri dikkatli olmaya çağırıyor. Bu yeni sınıflandırma, kozmetik endüstrisinde kullanılan maddelerin insan sağlığı üzerindeki etkilerini yeniden değerlendirme gerekliliğini ortaya koyuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri