iOS 18 ile iPhone'a gelecek yeni özellikler belli oldu

iOS 18, iPhone telefonlara şarj sınırı özelliği ekliyor. İşte bu özellik ile ilgili detaylar..

Apple, iki gün önce WWDC 2024'te duyurduğu iOS 18'in yeni özelliklerinden bazılarını paylaştı. Bu bağlamda iOS 18'in iPhone'un pil sağlığı ile şarj ayarlarında bazı önemli değişiklikler içerdiğini söyleyebiliriz.

Gelen bir bildirimde Apple, iPhone 15 kullanıcılarına yönelik şarj limiti ayarları ekledi ve yavaş bir şarj cihazı kullanıp kullanmadıklarına dair bilgiler ekledi. İOS 18 Ayarlar uygulamasında iPhone 15 kullanıcıları, pil menüsünün şarj bölümünde şarj limitlerini ayarlamak için farklı seçenekler görecektir.


Apple daha öncesinde yüzde 80'lik bir şarj sınırı belirlemenize izin veriyordu, ancak şimdi ise yüzde 85, yüzde 90, üzde 95'lik şarj sınırlarını ayarlamak için daha da ayrıntılı seçenekler ekliyor. iOS 18 aynı zamanda İPhone'unuzu şarj edebilmek adına yavaş bir şarj cihazının kullanılıp kullanmadığını bilmenizi sağlayan yeni özellik içeriyor.

Bunun için de Ayarlar uygulamasında "Pil" menüsünü seçip pil seviyesi grafiğini kontrol etmeniz gerekmektedir. Yavaş bir şarj cihazıyla agresif şarj etmeniz durumunda bir uyarı mesajı çıkacağını belirtiyor.

Grafiklerin kendileri de yeni bir turuncu renge güncellendi; bu, yavaş bir şarj cihazının kullanımda olduğunu gösterdiği gerçeğini vurguluyor.


Tam olarak neyin yavaş sayıldığı belli değil ancak bu tanım, yavaş yükleme hızlarını fark eden ve nedenini bilmeyen kişiler için yararlı olabilir.

Apple, iOS 18'i geliştiricilerin kullanımına sundu ancak işletim sistemi sonbahara kadar herkesin kullanımına sunulmayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri