NASA'nın yanlışlıkla yayınladığı ses kaydı olay oldu

NASA tarafından yapılan bir canlı yayında, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevli bir astronotun "dekompresyon hastalığına (DCS) maruz kaldığı" yönünde bir ses kaydı duyuldu. ISS yetkilileri, söz konusu kaydın gerçek bir durumu yansıtmadığını, aslında bir eğitim simülasyonuna ait olduğunu ve tüm mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. Yayın sırasında yaşanan bu karışıklık, kısa süreli bir endişeye neden oldu.

Bir NASA canlı yayını sırasında, kazara bir ses kaydının yayınlanmasıyla ilgili olarak Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) bir düzeltme yapıldı. Yayınlanan ses kaydında, ISS'deki bir astronotun sağlık sorunları yaşadığına dair yanıltıcı bilgiler yer alıyordu. ISS yetkilileri, bu ses kaydının bir eğitim senaryosundan alındığını ve herhangi bir gerçek sağlık tehlikesi olmadığını açıkladı. Bu durum, kısa süreliğine endişe yaratmış olsa da, ISS mürettebatının güvende olduğu teyit edildi.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda Alarm: Gerçek Bir Tehlike Yok

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) dün yaşanan ve NASA'nın canlı yayınında duyulan acil durum alarmının, gerçek bir tehlike olmadığı ortaya çıktı. Yerel saatle 17:28'de, bir mürettebat üyesinin dekompresyon hastalığı (DCS) semptomları gösterdiğine dair bir ses kaydı yanlışlıkla NASA'nın canlı yayın kanalına sızdı. Ancak bu sesin, mürettebatın ve yer ekiplerinin, uzayda olası senaryolara karşı hazırlıklı olmalarını sağlamak amacıyla yapılan bir simülasyondan geldiği ve herhangi bir gerçek acil durumu yansıtmadığı açıklandı.

Olay sırasında UUİ mürettebatının uyku döneminde olduğu ve herhangi bir sağlık sorunu yaşamadıkları belirtildi. UUİ'deki tüm ekip üyelerinin sağlıklı ve güvende olduğu, planlanan uzay yürüyüşünün de yarın sabah saat 8:00'de başlayacağı duyuruldu. İşte o açıklama:


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri