ABD'de bir çocuk fazla cips yemekten öldü

ABD'de bir çocuk fazla cips yemekten öldü
ABD'de "Baharatlı Patates Cipsi Yeme Yarışması"na katılan ve baharatlı patates cipsi yiyen 14 yaşındaki çocuk aniden hayatını kaybetti. Yapılan otopsinin ardından 14 yaşındaki çocuğun aşırı biber yemekten hayatını kaybettiği belirlendi.

Amerikalı bir cips üreticisinin sosyal medyada bir "Challenge" akımı başlattığı bildirilirken tüketicilerden baharatlı patates cipsi yerken çektikleri videoları paylaşmalarını istedi. . 14 yaşındaki Harris Wolobah da aynı şeyi yaptı ancak patates cipsi yedikten sonra öldü. Ani ölümün gerçek nedeni otopsi raporunun sonucunda ortaya çıktı.

"ÇOK FAZLA ACI BİBER TÜKETMEK"

ABD'de bir çocuk fazla cips yemekten öldü

Otopsi raporu, geçtiğimiz yıl sosyal medya platformlarında gördüğü "baharatlı tortilla mücadelesine" katılan ve aniden ölen Massachusetts'li 10. sınıf öğrencisi Harris Wolobah'a ait.

Rapora göre, Paqui şirketinin ürettiği aşırı baharatlı patates cipsini yedikten bir süre sonra hastalanan çocuk, "yüksek düzeyde kapsaisin (acı biberdeki aktif madde) tüketimi nedeniyle ani kalp durması nedeniyle öldü." Talihsiz çocuğun ayrıca hipertrofik kalp hastalığı ve dilate kardiyomiyopatiden de muzdarip olduğu biliniyor.

Çip üreticisi, sosyal ağlarda başlattığı "Challenge" programında tüketicilerden, dünyanın en acı olan iki biberinden sağlanan ürünleri yedikleri ve ürünleri tükettikten sonra su içmedikleri videoları paylaşmalarını istedi. ABD genelinde yaygınlaşan bu akıma katılan onlarca çocuk hastaneye kaldırıldı. Son derece acı olarak bilinen ürüne karşı çocuk ve gençler sıklıkla uyarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.