Beşar Esad hakkında tutuklama kararı çıkarıldı

Beşar Esad hakkında tutuklama kararı çıkarıldı
Fransız mahkemesi, Suriye'nin Doğu Guta bölgesi yakınlarında 2013 yılında düzenlenen kimyasal saldırının ardından Suriye lideri Beşar Esad'ın tutuklanmasına onay verdi.

Fransa'da bir mahkeme, Suriye lideri Beşar Esad hakkında 2013 yılında Doğu Guta'da düzenlenen kimyasal saldırıda "işbirlikçi olduğu" gerekçesiyle çıkarılan tutuklama emrine onay verdi.

Paris İstinaf Mahkemesi özetinde, Fransa Ulusal Terörle Mücadele Savcılığı'nın (PNAT) yaptığı iptal talebinin, "Esad'ın kovuşturma dokunulmazlığının kaldırılması ve" gerekçe gösterilerek Esad hakkındaki tutuklama emrinin geçersiz sayılması talep edildiği kaydedildi ve tutuklama emri onaylandı.

Beşar Esad hakkında tutuklama kararı çıkarıldı

Soruşturma kapsamında yapılan açıklamada, "Kimyasal silah kullanımının yasaklanmasının zorunlu bir düzenleme olarak uluslararası hukuk düzeninin bir parçası olduğu ve aynı zamanda da suçların rejim başkanının resmi açıklamasının bir parçası olarak kabul edilemeyeceği" ifade edildi.

Esad'ı bu suçlardan yargılamayacak ve rejim başkanının kişisel dokunulmazlığından feragat etmeyecek" ifadesiyle, Fransa'nın Beşar Esad hakkında çıkardığı tutuklama emrinin de geçerli olduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.