BMW Çin’de Yavaşlayan Talep Nedeniyle Satışlarda Düşüş Yaşıyor

BMW Çin’de Yavaşlayan Talep Nedeniyle Satışlarda Düşüş Yaşıyor
BMW Çin’de Yavaşlayan Talep Nedeniyle Satışlarda Düşüş Yaşıyor

Alman otomobil devi BMW Group, Çin pazarındaki zayıflama ve fren sistemindeki sorunlar nedeniyle üçüncü çeyrekte satışlarında önemli bir düşüş yaşadı. Şirketin temmuz-eylül dönemi araç satışları, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13 gerileyerek 540 bin 882 adede indi. Ana marka BMW’nin satışları ise yüzde 11,4 azalarak 487 bin 62’ye düştü.

Özellikle Çin pazarındaki teslimatların yüzde 29,8 gibi keskin bir düşüşle 147 bin 691’e gerilemesi dikkat çekti. Şirket, Çin’deki durağan talep ve tüketici ilgisinin zayıflaması nedeniyle bu yıl için satış hedeflerini aşağı yönlü revize etti.

Diğer yandan, BMW’nin elektrikli araç satışları aynı dönemde yüzde 0,1 artışla 140 bin 65’e ulaştı. Ancak, BMW'nin genel satışları yılın ilk dokuz ayında yüzde 4,5 düşüşle 1 milyon 754 bin 158 olarak kaydedildi.

BMW, eylül ayında fren sistemlerindeki problem nedeniyle 1,5 milyon aracını geri çağırma kararı almıştı. Çin’de yaşanan bu yavaşlama, diğer Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz’i de etkiledi ve şirket, kâr tahminlerini eylülde ikinci kez düşürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.