Bu hapishane toplama kampı gibi: Dünya o görüntüleri konuşuyor

Bu hapishane toplama kampı gibi: Dünya o görüntüleri konuşuyor
El Salvador’da, Orta Amerika’nın en büyük cezaevi olan ve 40 bin kişilik bir kapasiteye sahip olan yeni bir hapishane, ülkenin dört bir yanından mahkumları ağırlamaya başladı. Bu mega hapishaneye şimdiye kadar 10 bin çete üyesi transfer edildiği bildirildi. Çete aktivitelerinin yoğun olduğu El Salvador’da son zamanlarda 80 bin kişi tutuklandı. Transfer edilen mahkumların yarı çıplak fotoğrafları dünya basınında yer aldı.

Tecoluca kasabasında bulunan ve “mega hapishane” olarak tanımlanan, çetelerle mücadelede bir simge haline gelen cezaevine, El Salvador’un çeşitli hapishanelerinden toplamda 2 bin tutuklu taşındı. Sosyal medya üzerinden X hesabı aracılığıyla paylaşılan görüntülerde, çete üyelerinin sıkı güvenlik tedbirleri eşliğinde nakledilişi gözler önüne serildi. Devlet Başkanı Bukele, bu operasyonda görev alan askeri ve polis güçlerine minnettarlığını ifade etti.

MEGA HAPİSHANE HAKKINDA

El Salvador Devlet Başkanı Bukele, yeni mega hapishanede mahkumların dünya ile her türlü iletişimi kesik bir şekilde, dış dünyadan izole edilmiş bir durumda cezalarını çekeceklerini belirtti. Gözlerden Uzakta Ceza Çekiyorlar başlığı altında medyaya sızan görüntülerde, beyaz şort giymiş ve çıplak ayaklı çete üyelerinin gardiyan gözetiminde olduğu görülüyor. 27 Mart 2022’de ilan edilen Olağanüstü Hal’den bu yana tutuklananların sayısı 80 bini aşarken, mega hapishaneye nakledilen çete üyesi sayısı da 10 bini geçmiş durumda.

SAN SALVADOR HAPİSHANESİ

KITANIN ZİRVESİNDE ADALET

Tecoluca kasabasında, San Salvador’a 74 kilometre uzaklıkta, 166 hektarlık bir vadide yer alan hapishanenin 2 Şubat’ta açıldığı kaydedildi. Çetelere karşı mücadele amacıyla inşa edilen ve Amerika kıtasının en büyük hapishanesi olarak nitelendirilen "Terör Muhafaza Merkezi"nde, 250 polis, 600 asker ve çok sayıda gardiyan görev alıyor.

SALVADOR CEZAEVİ

İLETİŞİMSİZ İZOLASYON

Mahkumların şilte ve yastıksız, çelik saclardan yapılmış ranzalarda uyuduğu ve birbirleriyle iletişim kurmalarının engellendiği belirtiliyor. Ülkenin diğer cezaevlerinin toplam kapasitesinin ise yaklaşık 30 bin olduğu ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.