Filistin, İsrail saldırısından ABD'yi sorumlu tutuyor

Filistin, İsrail saldırısından ABD'yi sorumlu tutuyor
Filistin Devlet Başkanlığı Ofisi tarafında yapılan bir açıklamada İsrail'in Gazze'de sivil vatandaşların sığındığı bir okula düzenlediği ve 100'den fazla kişinin ölümüne yol açan saldırıdan ABD'yi sorumlu tutulduğu bildirildi. Açıklamada, "Filistin Yönetimi, İsrail'e sağladığı mali, askeri ve siyasi desteklerden dolayı ABD hükümetini katliamdan sorumlu tutuyor" şeklinde ifadeler kullanıldı.

Filistin Devlet Başkanlığı Ofisi tarafından yapılan açıklamanın içeriğinde "Başkanlık, İsrail'in Gazze'deki bir okulda gerçekleştirdiği ölümcül katliamdan ABD yönetimini sorumlu tuttu. Filistin Devlet Başkanlığı, Gazze'nin el-Daraj bölgesindeki sivillerin ikametgahı olan El-Tabi'in okuluna düzenlediği ve 100'den fazla vatandaşın ölümüne ve yüzlerce kişinin de yaralanmasına yol açan son ölümcül saldırısını kınayarak ABD hükümetine çağrıda bulundu. Mali, askeri ve siyasi desteği nedeniyle İsrail'i katliamdan sorumlu tutuyoruz.

Bu saldırı, İsrail güçlerinin Gazze ile Batı Şeria'da günlük olarak gerçekleştirdiği bir dizi zulmün parçasıydı. Uluslararası sessizlik devam ederken İsrail, günlük katliamlar ve cinayetlerle Filistin halkını yok etmeye çalışıyor.

ABD yönetimi İsrail'e 3,5 milyar dolar askeri yardım yapacağını açıkladığı sırada bu çapta bir saldırı gerçekleştirildi ve ABD'yi devam eden soykırımın içine çekti. ABD İsrail'e saldırganlığını durdurması ve aynı zamanda da uluslararası hukuka uymasına yönelik baskı yapmalı. ABD, çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere binlerce masum sivilin ölümüyle sonuçlanan ayrımsız desteğine son vermeli."

Filistin, İsrail saldırısından ABD'yi sorumlu tutuyor

“FİLİSTİN HALKI ONLARI KORUYAMADIĞIMIZ İÇİN BİZLERİ AFFETSİN”

Birleşmiş Milletler İşgal Altındaki Filistin Toprakları Özel Raportörü Francesca Albanese, İsrail'in bugün Gazze'nin Daraj bölgesindeki El-Tabin okuluna düzenlediği saldırının ardından 100'den fazla kişinin ölümüne tepki gösterdi. Albanese, açıklamasında şunları söyledi:

“Gazze: 21. İsrail, yüzyılın utanç verici toplama kampında, bir yerleşim bölgesinde, bir hastanede, bir okulda, bir mülteci kampında, bir “güvenli bölgede” Filistinlilere karşı soykırım gerçekleştiriyor. Amerikan ve Avrupa silahlarıyla. Tüm "uygar halkların" kayıtsızlığına. Filistinliler, uluslararası hukukun temel anlamına saygı gösterirken onları korumadaki kolektif başarısızlığımızdan dolayı bizi affetsin"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.