Hamas'ın ateşkes anlaşmasında dikkat çeken Türkiye detayı

Hamas'ın ateşkes anlaşmasında dikkat çeken Türkiye detayı
Dünya, Filistin’de meydana gelen İsrail saldırıları sonrası bölgede beklenen ateşkes anlaşmasına odaklanmış durumda. Hamas’ın, ateşkes anlaşmasının garantörleri olarak Çin, Rusya ve Türkiye’yi önerdiği söyleniyor.

İsrail medyasının raporlarına göre, Hamas’ın, İsrail ile varılacak ateşkes anlaşmasında garantör olarak Çin, Rusya ve Türkiye’nin yer almasını istediği öne sürüldü.

hamas

İsrail haber kaynaklarına göre, Hamas’ın İsrail ile müzakere edilecek ateşkes önerisine ilişkin verdiği cevapta bazı değişiklik önerileri sunduğu belirtildi. Bu haberlere göre, Hamas’ın, rehinelerin serbest bırakılmasını da kapsayan bir ateşkes anlaşması için Çin, Rusya ve Türkiye’yi garantör olarak belirlemeyi önerdiği iddia ediliyor.

Ayrıca, ABD ve İsrail’in bu öneriyi reddettiği, bu reddin, İsrail’in bir ay önce sunduğu ve ABD Başkanı Joe Biden’ın halka duyurduğu ateşkes teklifine Hamas tarafından getirilen değişikliklerden yalnızca biri olduğu ifade ediliyor.

israil

Son haberlere göre, Hamas’ın sunduğu talepler içinde, sürekli bir ateşkesin sağlanması amacıyla revize edilmiş bir takvimin yanı sıra, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi içindeki Refah şehri ve Mısır ile Gazze arasındaki sınır hattında bulunan Philadelphia Koridoru’ndan geri çekilmesi gerektiği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.