İsrail, Netanyahu'nun yakalama kararını tanımayacağını açıkladı

İsrail, Netanyahu'nun yakalama kararını tanımayacağını açıkladı
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve kendisi hakkında yakalama kararı başvurusu üzerine Mahkemenin otoritesini tanımadıklarını belirtti. İşte detaylar….

NETANYAHU İLE İLGİLİ ŞOK GELİŞME…

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve kendisi hakkında yakalama kararı başvurusu üzerine Mahkemenin otoritesini tanımadıklarını belirtti. İşte bu detaylar….

netanyahu

İsrail Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Gallant, İsrail'in Gazze Şeridi'nd yaptığı saldırılarının "uluslararası hukuka uygun" olduğunu savunduğu ve ordusu ile guru duyduğu açıklandı. Netanyahu ve kendisi hakkında yakalama kararı başvurusu yapan UCM Başsavcısı Han tarafından başlatılan kararın ise tanınmadığı ifade edildi. Buna göre de UCM'den yapılan yazılı açıklamaya göre Han, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a ilaveten Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar ve Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının lideri Muhammed ed-Dayf hakkında "yakalama kararı" başvurusunda bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.