Rusya’dan Batı’ya Sert Uyarılar: Güney Kafkasya Tehdit Altında

Rusya’dan Batı’ya Sert Uyarılar: Güney Kafkasya Tehdit Altında
Rusya’dan Batı’ya Sert Uyarılar: Güney Kafkasya Tehdit Altında

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İstanbul'da düzenlenen 3+3 Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Lavrov, Güney Kafkasya bölgesinin güvenliğine yönelik tehditlerin Batılı ülkelerden kaynaklandığını belirterek, “Bölge dışındaki ülkeler burada kendi şartlarını empoze etmeye çalışıyor” dedi.

Toplantının içeriği hakkında bilgi veren Lavrov, Orta Doğu’daki durumun ele alındığını ve sivil halka yönelik saldırıların durdurulması gerektiğini vurguladı. Gürcistan’ın toplantıya katılmamasıyla ilgili, platformun Gürcistan için her zaman açık olduğunu ve ileride katılımlarını beklediğini ifade etti.

Lavrov, Batılı ülkelerin bölge üzerindeki etkisini artırma çabalarının, bölge ülkelerinin Rusya ile işbirliği imkanlarını bozduğunu dile getirerek, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerdeki sorunların henüz çözülmediğini aktardı. Türkiye ile Ermenistan ilişkilerinin iyileşmesi sürecinde ise, Ermenistan’ın doğrudan görüşmeler yapmak istediğini belirtti.

Gazze Şeridi’ndeki durumu da değerlendiren Lavrov, her türlü şiddetin durdurulması gerektiğini ve Filistinlilerin yaşadığı acıları kınadığını vurguladı. Ayrıca, Ukrayna'da nükleer silah üretme konusunun gündeme getirilmesini "akılsızlık" olarak nitelendirerek, bu konuda hiçbir gelişme olmayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.