Suudi Arabistan'da şaşırtan ilk: Abayadan mayoya geçiş

Suudi Arabistan'da şaşırtan ilk: Abayadan mayoya geçiş
Suudi Arabistan’da, kadınların yaklaşık on yıl önce abaya giyme zorunluluğu bulunan bir ülkede, mayolu modellerin podyuma çıktığı bir moda gösterisi gerçekleştirildi. Bu olay, ülkede bir dönüm noktasını işaret ediyor.

Suudi Arabistan’da, kadınların on yıl öncesine kadar abaya giymesi gereken bir dönemden sonra, mayolu modellerin katıldığı bir moda şovu düzenlendi. Euronews raporuna göre, Faslı modacı Yasmina Qanzal’ın tasarımlarının sergilendiği bu havuz kenarı defilesinde, birçok modelin omuzları gözler önündeydi ve bazılarının mideleri açıktaydı.

ARABİSTAN'DA MAYOLU DEFİLE

Kızıldeniz Moda Haftası’nın ikinci günü, Suudi Arabistan’ın batı sahilindeki St Regis Red Sea Resort’ta bir defile ile taçlandı. Prens Muhammed’in 2017’de tahta çıkışıyla, Vahhabi inancının hakim olduğu ülkede, katı imajını değiştirmek amacıyla başlatılan derinlemesine sosyal reformlar dikkat çekiyor.

MAYOLU DEFİLE HAKKINDA

Yeniliklerden bazıları, namaz vakitlerinde erkekleri zorla kaldıran ve kamusal alanlarda görev yapan din polisinin yetkilerinin kaldırılması, sinema salonlarının tekrar hizmete girmesi ve karışık cinsiyetli müzik festivallerinin organize edilmesi gibi etkinlikleri içeriyor. Fransız influencer Raphael Simacourbe, AFP ile yaptığı röportajda, “Onlar için bugün böyle bir adım atmak oldukça cesaret verici. Buna katkıda bulunmaktan dolayı kendimi çok şanslı hissediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.