AKP'den Yeni Yasa Tasarısı: Kredi Kartı Sahiplerine Ek Ücret Şoku!

AKP'den Yeni Yasa Tasarısı: Kredi Kartı Sahiplerine Ek Ücret Şoku!
AKP'den Yeni Yasa Tasarısı: Kredi Kartı Sahiplerine Ek Ücret Şoku!

AKP tarafından hazırlanan yeni yasa tasarısı, kredi kartı sahiplerine beklenmedik bir yük getirdi. Tasarıya göre, kredi kartı limiti 100 bin TL'yi aşan kişilerden yıllık 750 TL savunma sanayi fonu payı alınacak. Bu gelişme, birçok vatandaşı şaşkına çevirirken, kart limitlerini düşürmek için bankalara yoğun talepler başladı.

Kart Limitlerini Düşürmek İçin Bankalara Akın

Paramedya.com’un 3 ayrı banka kaynağından elde ettiği bilgilere göre, akşam saatlerinden itibaren binlerce kişi çağrı merkezlerini arayarak kart limitlerini 99 bin TL'ye düşürmek için başvuru yaptı. Bankaların, bu taleplere karşılık limitleri düşürdüğü belirtiliyor. Kart limiti 100 bin TL ve üzeri olan kredi kartlarının sayısının oldukça fazla olduğu ifade ediliyor.

Kart Limiti Nasıl Düşürülür?

Vatandaşlar, bankalarının mobil uygulamaları, internet bankacılığı, şubeler veya müşteri temsilciliği aracılığıyla limit düşürme taleplerinde bulunabiliyor.

1 Milyar 355 Milyon Dolar Toplanacak

Tasarıyla birlikte, AKP'nin kredi kartı sahiplerinden toplamda 1 milyar 355 milyon dolar gelir elde etmesi bekleniyor. Türkiye genelinde 100 bin TL ve üzeri kredi kartına sahip 61 milyon 955 bin 106 adet kart bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.