Bakan Şimşek, Çin Ziyareti ile Ekonomik İlişkileri Güçlendirecek

Bakan Şimşek, Çin Ziyareti ile Ekonomik İlişkileri Güçlendirecek
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye-Çin ilişkilerini güçlendirmek için yakında Çin'i ziyaret edeceğini duyurdu.

Bakan Şimşek'ten Çin Ziyareti Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye-Çin Hükümetlerarası İşbirliği Komitesi Eşbaşkanı olarak yakında Çin'i ziyaret edeceğini belirtti. Şimşek, bu ziyaretin iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkilerin güçlenmesine katkıda bulunacağına inandığını ifade etti.

75. Yıl Kutlamalarında Mesajlar

Bakan Şimşek, Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nin düzenlediği etkinlikte, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 75. yıl dönümünü kutladı. Şimşek, Türkiye ve Çin'in köklü tarih, güçlü kültürel bağlar ve kadim medeniyet geçmişi ile binlerce yıllık bir etkileşime sahip olduğunu vurgu yaptı.

Ekonomik İlişkilerin Önemi

Şimşek, Türkiye ile Çin arasındaki ticaretin her yıl artarak devam ettiğini belirterek, "Çin, bizim için Asya'da birinci, dünyada üçüncü büyük ticaret ortağımız. İkili ticaretimizin daha dengeli bir şekilde gelişmesi için birlikte çaba gösteriyoruz" dedi.

İpek Yolu ve Yeni İşbirlikleri

Bakan, Türkiye ve Çin'in Ipek Yolu’nun canlandırılması için birlikte çalıştıklarını ve çeşitli alanlarda işbirliğini önemsediğini belirtti. Ayrıca, yapay zeka, yeni teknolojiler, yeşil enerji ve sürdürülebilir tarım gibi alanlarda işbirliklerini güçlendireceklerini ifade etti.

Son olarak, Şimşek, konuşmasını Çince "Dostluğumuz sonsuza kadar sürsün" diyerek tamamladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çin'in Ankara Büyükelçiliğinin, Çin'in kuruluşunun 75. yılı...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çin'in Ankara Büyükelçiliğinin, Çin'in kuruluşunun 75. yılı dolayısıyla JW Marriott Otel'de düzenlediği resepsiyona katılarak konuşma yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.