Bakanlık duyurdu: Ödemeler hesaba yatırıldı

Bakanlık duyurdu: Ödemeler hesaba yatırıldı
Her hafta Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilerin aldığı tarımsal destek ödemesi yattı! Bir kez daha ödeme yatıran bakanlık, 1 milyar 195 milyon liralık ödeme yatırarak Ağustos ayının yeni haftasında da destekte bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın her hafta çiftçiler için yatırdığı tarımsal destek ödemeleri geçtiğimiz Cuma günü hesaplara aktarıldı. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı müjdeli haberi verdi. Bir süredir devam eden tarımsal destek ödemesi böylelikle Cuma günü de hesaplara aktarılmış oldu.

tarımsal destek ödemesi

Sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir paylaşım yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1 milyar 195 milyon 380 bin liralık destek ödemesinin hesaplara yatırıldığını duyurdu. Cuma günü duyuruyu yapan Bakan yumaklı, saat 18.00 itibarıyla tüm Çiftçi Kayıt Sistemi’ne üye olup desteğe başvuran çiftçilerin ödemelerini aldığını açıkladı. Bu kapsamda yapılan ödemelerin kalemleri de netleşti. Aktarılanlar kapsamında 1 milyar 195 milyon 380 bin liralık tarımsal destek ödemesi, 5 kalemde yatırıldı. Yapılan ödeme kalemleri de şöyle oldu:

  • Çiğ süt desteği için: 1 milyar 94 milyon 273 bin 36 lira
  • Kırsal kalkınma yatırımları için: 70 milyon 511 bin 882 lira
  • Mazot ve gübre desteği için: 25 milyon 986 bin 151 lira
  • Sertifikalı tohum üretim desteği için: 3 milyon 367 bin 891 lira
  • Hayvan gen kaynakları desteği için: 1 milyon 241 bin 40 lira

tarımsal destek ödemesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.