Dolar kurunda 38 yıl sonra rekor kırıldı

Dolar kurunda 38 yıl sonra rekor kırıldı
Amerikan dolarının Japon yenine karşı değeri, bugün 161,39 düzeyine çıkarak son 38 yılın zirvesine ulaştı. Döviz kuru, üç gün önce 1986 yılından beri ilk defa 161 seviyesini aşmıştı. Japonya'nın Merkez Bankası'nın atacağı adımlar, piyasa katılımcıları tarafından dikkatle takip ediliyor.

Japon yeninin Amerikan doları karşısındaki değeri, 1986 yılından beri görülen en düşük noktada seyir sürdürürken, dolar/yen döviz çiftinde bugün 161,39'luk rekor bir seviye kaydedildi.

Dolar/yen döviz çifti, 1986'dan sonra ilk defa üç gün önce 161 düzeyini geçmişti.

dolar kuru

BoJ'un Politika Kararları ve Döviz Kuru Dalgalanmaları Piyasaların Odağında

Yatırımcılar, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) gelecekteki politika kararlarını dikkatle izliyor.

Finans piyasaları, BoJ'un yıl içinde iki kez faiz düşürme olasılığını değerlendirirken, analistler bankanın Temmuz ayındaki toplantısında %62 olasılıkla 10 baz puanlık bir faiz artırımı yapacağını öngörüyorlar.

Bu beklentiler ışığında, Japonya'nın Nikkei 225 borsa endeksi günü %0,1'lik bir artışla 39.606 puan seviyesinde kapattı.

ABD doları ile Japon yeni arasındaki döviz kuru, geçmiş yıllarda önemli dalgalanmalar yaşadı. 1980'lerin Japon ekonomisinin büyümesi sırasında yen değer kazanırken, 1990'larda Japonya'nın ekonomik durgunluğu ve ABD'nin güçlü büyümesi doların değerini artırdı.

Not: Haberde yer alan ayrıntılar bilgilendirme amacı ile aktarılmıştır, yatırım tavsiyesi değildir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.